fbpx

Micsoda? Newey már meg is állapodott a Ferrarival? Hamilton jövőre ragaszkodna hozzá

 Adrian Newey „már alá is írt” a Ferrarihoz, írja a Daily Mail. Imolai források szerint, ha a brit szerződése még nem is végleges, „hamarosan az lesz”.

A Red Bull technikai zsenije jelenleg évi 15 millió fontos fizetést kap, de várhatóan a következő munkájával busás fizetésemelést biztosíthat magának. A McLaren reménykedett Newey szerződtetésében, míg régi csapata, a Williams is felvette vele a kapcsolatot. Úgy tűnik azonban, hogy a Ferrari nyerte a versenyt az F1 történetének legelismertebb autótervezőjének megszerzéséért.

Newey Lewis Hamiltonnal fog együtt dolgozni várhatóan, aki 2025-ben szintén a Ferrarihoz csatlakozik. Hamilton ragaszkodott ahhoz, hogy Newey elképesztő kiegészítés lenne, ha ő is az olasz csapathoz igazolna.

Hamilton ezt Miamiban mondta: „Adriannek olyan nagyszerű pályafutása van. Csodálatos munkát végzett, elismerendő a csapatokkal való kapcsolattartása és a tudása.”

Newey a héten, az Imolai Nagydíj előtt vetett véget minden pletykának arra vonatkozóan, hogy esetleg végleg távozik az F1-től.

„Tudom, hogy hiányozna, ha nem csinálnám.”

Érzelmi példaként édesapját hozta fel, aki túl korán vonult vissza, és később megbánta.

Newey jövő év elején hivatalosan is távozik a Red Bulltól, és állítólag már tárgyalt arról, hogy lemondjon a szerződésében szereplő záradékokról.

Newey nem is a Ferrariba tarthat, hanem egy másik gyári csapathoz?

Forrás :