fbpx

Hamilton elismerte Verstappennel szembeni hibáját

Lewis Hamilton kritikák célkeresztjében találta magát az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki második szabadedzése során.

Fernando Alonso és Max Verstappen is kifogásolta a Mercedes versenyzőjének lassú köreit, külön-külön esetekben.

Először Alonso azzal vádolta a hétszeres világbajnokot, hogy akadályozta őt a 12-es kanyarban, mikor ő (Alonso) mért körön volt. Versenymérnökének a rádión keresztül azt mondta, hogy Hamilton „azt hiszi, egyedül van a pályán”.

A spanyol ezután a frusztrációjának adott hangot, miután a brit lassan mozdult el az ideális ívről a 7-es kanyar kijáratánál.

Azonban Verstappen is összetalálkozott Hamiltonnal. A holland autójából készült fedélzeti felvételeken látható volt, hogy Verstappen dühösen gesztikulált a Mercedes felé, aki erre egy bocsánatkérő kézmozdulattal válaszolt.

„Nem ez az első alkalom” – mondta Verstappen a szabadedzés után, amelyet a 7. helyen zárt. „Persze az ember próbál mindig higgadt maradni emiatt, de újra megtörtént.”

„Másrészt nem akarok túl sokat beszélni róla, mert nem ez a mi problémánk. Ma egyszerűen csak súlyosan elmaradt a tempónk Ezt kell kijavítanunk.”

A Mercedesnél Hamilton beismerte hibáját, ám szerinte Verstappen túl frusztrált volt ahhoz, hogy elfogadja a bocsánatkérését.

„Jézusom. Éppen egy hűtő körön voltam” – magyarázta Hamilton. „Azt hittem, hogy jól helyezkedtem, de egyszer csak ott volt rajtam, és alapvetően az én hibám volt.”

„Próbáltam bocsánatot kérni, de túl frusztrált volt.”

A második edzést is Leclerc húzta be, míg Hamiltonra többen is panaszkodtak

Forrás :