fbpx

A KTM-nél hánykolódó Millerre lecsaphat a Honda 2025-ben

Jack Miller a hírek szerint a Hondánál találhat 2025-ös ülést. Helyét a KTM-nél egyre inkább fenyegeti az újonc Pedro Acosta.

A KTM tavaly lefokozta Pol Espargarót, hogy helyet csináljon Pedro Acostának a Tech3 GASGAS-nál, aki az idei szezonban ellopta a show-t a MotoGP-ben. A 19 éves spanyol új szerződést szeretne kötni, ami azt jelentené, hogy jövőre a gyári KTM-csapatba kerülne. Mivel Brad Bindert már hosszú távú megállapodás köti, de Miller szerződése lejár, az ausztrál jövője kérdéses.

Miller aláírhatna egy új szerződést, hogy helyet cseréljen Acostával és csatlakozzon a Tech3 GASGAS-hoz, de máshol is vannak érdeklődők iránta.

„Miller jó opció a Honda számára” – jelentette a Sky a Le Mans-i paddockból a múlt hétvégén.

A Hondának már van szerződése a jövő évre Luca Marinivel és az LCR-es Johann Zarcóval, de Joan Mir és Takaaki Nakagami jövőjére nincs garancia a 2025-ös MotoGP-pilótafelállásban. Miller tapasztalata kulcsfontosságú lehet a Honda szempontjából.

Miller természetesen az első három MotoGP-s évét a Hondánál töltötte. Az LCR-nél volt újonc évében, majd a Marc VDS Hondánál 2016-ban és 2017-ben, mielőtt a Ducatira váltott.

Még mindig értékes versenyző, a jövőre nézve azonban úgy tűnik, hogy a GASGAS vagy a Hondához való átigazolás között kell döntenie.

A KTM a szőnyeg szélére állíthatja Millert, ha az ausztrál nem szedi össze magát

Forrás :