fbpx

Íme Rossi idei csodajárgánya, amivel Le Castellet-ben debütál a hétvégén

A hétvégi szezonnyitó előtt a WRT közzétette a kilencszeres gyorsaságimotoros-világbajnok Valentino Rossi autójának idei dizájnját a GT World Challenge Europe szezonjára.

Végre elkezdődik! Ezen a hétvégén a franciaországi Le Castellet-ben található Paul Ricard pályán kezdetét veszi a GT World Challenge Europe 2024-es szezonja. Nem kevesebb, mint 55 GT3-as autó szerepel a nevezési listán a háromórás Endurance Cup versenyre.

A mezőny legismertebb neve ismét Valentino Rossi lesz. A Doktor, aki idén a BMW hivatalos gyári pilótája is, Maxime Martinnal és a BMW újoncával, Raffaele Marciellóval osztozik majd egy BMW M4 GT3-on. Az autót a sikeres belga WRT csapat fogja bevetni, amellyel Rossi 2022-es óta versenyez.

A WRT most bemutatta az autó formatervét. Az előző évhez hasonlóan a legendás #46-os rajtszámmal ellátott autó sötétkék színben fog versenyezni. A cipőóriás Skechers ismét az autó főszponzora lesz. A BMW csak részleteiben tér el a tavalyi dizájntól.

A Le Castellet-i verseny vasárnap 15:00 órakor kezdődik. A háromórás versenyt az SRO több nyelven közvetíti. Az angol, francia és olasz nyelvű közvetítések mellett német nyelvű közvetítés is lesz. A versenyhétvége közvetítései az SRO hivatalos YouTube-csatornáján is követhetők.

Jarvis kíméletlenül vág vissza Quartararo „hisztijére”, Rossié lehet a royal flush

Forrás :