fbpx

Jarvis kíméletlenül vág vissza Quartararo „hisztijére”, Rossié lehet a royal flush

Úgy tűnik, Lin Jarvis megelégelte, hogy Fabio Quartararo folyamatosan panaszkodik a Yamahára. Úgy döntött, felkeresi egy korábbi versenyzőjét, hogy rángassa ki csapatát a gödörből.

Fabio Quartararo 2021-ben megszerezte a japánoknak a világbajnoki címet a gyári Yamahával. A problémák azonban olyan méreteket öltöttek azóta, hogy a francia pilóta már az átigazoláson gondolkodik. Korábban nem egyszer kinyilvánította elégedetlenségét az M1-et illetően. Változtatásokat sürgetett, ami az eredményeket elnézve nem igazán valósult meg.

A francia versenyző idén új csapattársat kapott Álex Rins személyében, aki szintén nem brillírozik egyelőre. Lin Jarvis, a Yamaha főnöke igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy Quartararo kedvére tegyen. Úgy néz ki, kezd kifogyni az ötletekből. Vagy mégsem?

Többször szóba került már az az opció, hogy a Yamaha ügyfélcsapatot indítana, melyet Valentino Rossi segítségével tenne. Az olasz legenda VR46 alakulata jelenleg a Ducati színeit képviseli. Mint a gyártó márkanagykövete, Rossinak azonban elég messzire elér a keze a japán gyártón belül.

Jarvis olyannyira komolyan vette ezt a partnerkapcsolatot, hogy sajtóértesülések szerint felvette a kapcsolatot Rossival, de közel sem azért, mint amire elsőre gondolnánk. 2004-ben, az akkor 25 éves Rossi mentette meg a Yamahát a bukástól azzal a lépéssel, hogy bizalmat szavazott nekik, és 3 világbajnoki cím után a Hondától átigazolt a hangvillásokhoz. Nem kisebb személy győzte meg erről anno a Doktort, mint Davide Brivio, aki jelenleg is a MotoGP-paddockban tevékenykedik.

Állítólag ez nem véletlen. Brivio feltehetően azért is van a paddockban, hogy előkészítse a terepet Rossinak, aki 2021-es visszavonulását követően szabadkártyás lehetőséget kapna a japán gyártótól, hogy bebizonyítsa, hogy a gyári Yamaha igazi világbajnok motor. Tény, hogy a Ducatik ellen a jelen szezonban nem sok esélyük van a cím megszerzésére, de annyira igen, hogy Quartararo aggályait megszüntessék, és talán maguk mellett tartsák a következő szezon(ok)ra is.

Az, hogy Quartararo szándékai mennyire komolyak a csapat elhagyását illetően, egyelőre nem tisztázottak. Annyi biztos, hogy az egyik legkeresettebb pilóta a piacon, mert tehetségét senki nem vitatja, és már felvette a kapcsolatot (legalább) egy konkurens gyártóval.

(Természetesen a fenti sorokat nem kell komolyan venni. Cikkünk április 1-je alkalmából készült.)

Betelni látszik a pohár Quartararónál, már meg is kereste az egyik európai gyártót