fbpx

23 Ă©ve Montoya nagyon nem viccelt Schumacherrel

Bår a Forma-1-es szezon az évnek ebben a szakaszåban åltalåban mår javåban zajlik, a sportåg nem szívesen kockåztatja meg, hogy åprilis elsején bolondot csinåljon magåból. Ez alól a 2001-es Brazil Nagydíj kivétel volt.

Ez volt akkor a vilĂĄgbajnoksĂĄg harmadik futama abban az Ă©vben, Ă©s Michael Schumacher mĂĄr tĂ­z pont elƑnnyel vezetett a tabellĂĄn csapattĂĄrsa, Rubens Barrichello Ă©s a McLaren pilĂłtĂĄja, David Coulthard elƑtt, amikor Interlagosba Ă©rkeztek. A futam rajtjĂĄnĂĄl Schumacher ĂĄllt az elsƑ sorban. Michael indult tehĂĄt a pole pozĂ­ciĂłbĂłl, mellƑle pedig testvĂ©re, Ralf a Williams szĂ­neiben. Amint a verseny elkezdƑdött, egybƑl biztonsĂĄgi autĂłs fĂĄzis következett, mert Mika HĂ€kkinen megakadt a rajtrĂĄcson.

Az ĂșjraindĂ­tĂĄskor a bĂĄtor Juan Pablo Montoya az 1-es kanyarban egy merĂ©sz hĂșzĂĄssal megelƑzte Michael Schumachert Ă©s az Ă©lre ĂĄllt. A kolumbiai fenegyereknek az F1-es pĂĄlyafutĂĄsĂĄnak mindössze harmadik futama volt ez a WilliamsnĂ©l, de nem voltak gĂĄtlĂĄsai, hogy kerĂ©k a kerĂ©k ellen vĂ­vjon Schumacherrel. Montoya a futam felĂ©nĂ©l is vezetett, de a gyƑzelme csak azĂ©rt maradt el, amikor az Arrows-os Jos Verstappen a 38. körben bĂ©nĂĄn belehajtott az autĂłja hĂĄtuljĂĄba.

EzutĂĄn Michaelnek kellett volna harcolnia a gyƑzelemĂ©rt, de az idƑjĂĄrĂĄs Ășjra megkavarta a dolgokat. Az esƑ Ă©s a zivatarok miatt nedves körĂŒlmĂ©nyek miatt kĂ©tszer is megpördĂŒlt, Ă­gy Coulthard szerezte meg az elsƑsĂ©get. Schumacher beĂ©rte a mĂĄsodik hellyel, a dobogĂłra pedig Nick Heidfeld ĂĄllhatott fel mĂ©g a Sauber szĂ­neiben.

Nem volt jĂł napja a helyi hƑsnek, Rubens BarrichellĂłnak sem, aki mĂĄr a rajtrĂĄcsra Ă©rve kĂ­nlĂłdott az autĂłjĂĄval. Ez mĂ©g azokban az idƑkben törtĂ©nt, amikor a „T” autĂłk mĂ©g engedĂ©lyezettek voltak, Ă­gy ĂĄtugrott a tartalĂ©k autĂłba, Ă©s elindult a versenyen. Sajnos csak kĂ©t kört bĂ­rt ki, Ă©s csĂșnyĂĄn belement hĂĄtulrĂłl Ralf Schumacherbe.

Shakira, zene, Forma-1 – pĂĄros interjĂș Juan Pablo MontoyĂĄval Ă©s fiĂĄval

ForrĂĄs :