fbpx

Quartararo győztes típus, de most sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatják

Miután a vasárnapi főfutam majdnem korán véget ért Fabio Quartararo számára az első körben, a Yamaha sztárja végül a 12. helyig küzdötte fel magát. Az eredmény azonban csak mellékes volt a francia számára.

Fabio Quartararo az Amerikai Nagydíj előtt a 2026-os szezon végéig hűséget fogadott a Yamaha gyári csapatának. A texasi futam vasárnapi 12. helye után a francia pozitív érzésekkel távozik az USA-ból. „Sok mindent kipróbáltunk a hétvégén. Még a versenyt is egy ismeretlen motorral kezdtem. Ebből jó következtetéseket tudtunk levonni. Sajnos az első körben kiszélesítettem a 12-es kanyart. Ennek következtében veszítettem néhány pozíciót.”

Míg csapattársa, Álex Rins a futam elején az első 10-ben tartotta magát, Quartararo nagy felzárkózásba kezdett, amelynek eredményeképpen 22,899 másodperccel a futamgyőztes Maverick Viñales mögött a 12. helyen haladt át a célvonalon. „Rosszabbra számítottam. A tempóm nem volt jó, de a gumik nem koptak olyan nagymértékben, mint azt előzetesen gondoltam.”

A 2021-es világbajnok a japán gyártó legjobb versenyzőjeként eddig a tisztes 12. helyen tartotta magát a világbajnokságban. Az eredménylisták azonban jelenleg csak dísznek számítanak a francia számára, mert: „Nem a versenyeredményekre, hanem a motor fejlesztésére koncentrálok. Persze ez nem könnyű. Győztes vagyok, és nyerni akarok. De a pozitívumokat magunkkal kell vinnünk.”

„Most új alkatrészekre van szükségünk, hogy tovább javuljunk. Cal Crutchlow tesztelni fog nekünk Jerez előtt. Le Mans után aztán két napot edzünk majd Mugellóban. A jó dolog az, hogy tudjuk, mire van szükségünk, mert mindhárom versenyen ugyanaz hiányzott. Összességében ez a hétvége nagyszerű volt, mert sok mindent kipróbáltunk.”

Tavaly a „Zsiráf” tett neki keresztbe, idén mellette ül – húzós hétvége elé néz Quartararo

Forrás :