fbpx

Tavaly a „Zsiráf” tett neki keresztbe, idén mellette ül – húzós hétvége elé néz Quartararo

A Yamaha reménysége a szerződéshosszabbítás utáni első versenyén indul a hétvégén a látványos austini pályán. A francia megkönnyebbült, és tovább vinné előre a csapatot.

Sokak számára meglepő volt a múlt pénteki bejelentés, miszerint Fabio Quartararo további két évvel meghosszabbította szerződését a Yamahával. Az viszont már a kezdetektől fogva világos volt, hogy a 2021-es világbajnok számára nem volt sok lehetőség.

A francia eddig nyolc MotoGP-győzelmet aratott a Yamaha gyári csapatával, és 21 alkalommal állt dobogón.

Texas a legjobbkor jön a nizzai számára. A 2023-as szezon egyik legjobb futamát ott teljesítette, amikor mindössze négy másodperccel lemaradva az élen végzett a harmadik helyen. A győzelmet ott meglepő módon a spanyol Álex Rins szerezte meg a Cecchinello csapat LCR Hondáján. És: éppen ez a Rins – „a Zsiráf” – most Fabio Quartararo csapattársa.

A Quartararóval kötött megállapodás feletti öröm ellenére van egy csepp keserűség is: a Yamaha kénytelen volt lemondani az eredetileg tervezett privát koncessziós tesztet Portugáliában az eső miatt hétfőn.

„Úgy érkezünk az USA-ba, hogy rengeteg munka vár ránk. Sajnos nem volt lehetőségünk részt venni a privát teszten Portugáliában, így most a hétvégén néhány extra dolgon kell dolgoznunk. Örülök, hogy bejelentettem, hogy maradok a Yamahánál.”

„Szeretném a Yamahát újra a győztes útra terelni, és a csapat emberei motiváltak, hogy ehhez fejlesszék a motort. Most már teljes mértékben a munkára koncentrálhatunk, hogy mindez összeálljon.”

Szörnyű kimondani, de ez van: Quartararónak nem volt választása

Forrás :