fbpx

MotoGP és Network4: Újabb négy év!

Újabb négy évre, azaz 2028-ig szóló megállapodást kötött a MotoGP és Network4 Media Group, így a következő szezonokban is a luxemburgi központú médiacég hozza el a magyar szurkolóknak a motorversenyzés legnépszerűbb sorozatát.

A Network4 Media Group 2020 óta közvetíti a MotoGP-t, és a rajongók a jövőben sem maradnak le a világbajnokság egyetlen fontos mozzanatáról sem. A meghosszabbított szerződés értelmében továbbra is a Network4 Media Groupnál maradnak a MotoGP, a Moto2, a Moto3, a FIM Enel MotoE és a betétfutamok exkluzív közvetítési jogai, beleértve természetesen a MotoGP Tissot sprintfutamokat is. A magyar közönség a Network4 Media Group megszokott felületein (ARENA4 és MATCH4 sporttelevíziók és a NET4+ streamingszolgáltatás) követheti a versenyeket, szabadedzéseket, edzéseket és időmérőket is.

Mióta a magyar közönség is láthatja a gyorsaságimotoros-világbajnokság eseményeit, egyedül a Network4 Media Group mutatja meg a sportág szerelmeseinek a tesztnapokat, hozza el a MotoGP világáról szóló legérdekesebb dokumentumfilm-sorozatokat, és biztosít multikamerás közvetítést NET4+ nevű streamingplatformján.

Néznivaló lesz bőven: a 2024-es MotoGP idény rekordhosszúságúnak ígérkezik, a frissen kiadott előzetes versenynaptár szerint jövőre 22 Grand Prix vár a csapatokra. A tervek szerint a szezon első versenyhétvégéjét március 8-10. között tartják Katarban, a kockás zászlót pedig utoljára november 17-én lengetik be a spanyolországi Valenciában. A 22 futam során összesen 18 országot látogat meg a mezőny. A 2024-es lesz a gyorsaságimotoros-világbajnokság 75. szezonja – az idei fordulatok pedig azt vetítik elő, hogy a jubileumi év is kivételes izgalmakat tartogat.

A versenynaptárban ismét szerepel egy magyar pálya is, hiszen a Balaton Park Circuit tartalékhelyszínként került be a programba a Hungaroring 2025-re tervezett visszatérése előtt. Amennyiben lesz futam a Balaton partján 2024-ben és a meghosszabbított szerződés időtartama alatt, akkor a versenyhétvége eseményeit a Network4 Media Group a MAX4 csatornán közvetíti, hogy a lehető legtöbb magyar néző láthassa a sporttörténeti eseményt.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a jövőben is mi közvetíthetjük a MotoGP küzdelmeit. Magyarországon jelentős- és folyamatosan növekvő tábora van a motorversenyzés csúcskategóriájának, a jövőben is azon dolgozunk majd, hogy nekik a lehető legjobb minőségben, több platformon, extra tartalmakat is kínálva mutassuk be a sorozat minden fontos mozzanatát” – mondta el Borsány-Gyenes András, a Network4 Media Group elnöke.

„Nagy örömmel hosszabbítjuk meg együttműködésünket a Network4 Media Grouppal” – jelentette ki Alex Arroyo, a Dorna Sports médiajogokért felelős vezetője. „Magyarország fontos piac számunkra, és a 2024-es idény egyik tartalék helyszínként is szolgál majd. Ez csak az első lépés, hiszen 2025-től magyar futamot is tervezünk a Hungaroringen. Tudjuk, hogy a Network4 Media Group segítségével a meglévő magyar közönségünk és a sportágba most beleszerető új rajongók is fantasztikus élményben részesülnek minden egyes versenyhétvégén.”

Hét tévécsatornájával (ARENA4, FILM4, GALAXY4, MATCH4, MAX4, STORY4 és TV4) és streamingplatformjával a Network4 Media Group Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő médiacége, amely sportcsatornáin (ARENA4 és MATCH4), valamint NET4+ streamingplatformján keresztül exkluzív sportközvetítések sorát hozza el a magyar közönségnek a motorsportok világából is.

Hivatalos: 2025-től hozná Magyarországra a MotoGP-t a Dorna!

Forrás :