fbpx

Verstappen örül annak, hogy ő nevetett a végén: Ez elég szoros volt

Max Verstappen örül annak, hogy Sergio Pérezzel kibérelték a Red Bullnak az első sort, viszont még nem inna a medve bőrére.

Ausztráliban technikai gondja akadt a holland versenyzőnek, így már a futam elején kénytelen volt kiszállni a versenyből. Japánban viszont visszaállt a rend, és ismét a 26 éves versenyző találta magát az élen. A kvalifikáció mindhárom szakaszán a háromszoros világbajnok neve szerepelt a lista élén, ám a Q3-ban csapattársa is közel került ahhoz, hogy kiénekelje a sajtot a holland szájából. Az időmérő leintése után Verstappen közölte versenymérnökével, hogy a végén ment el a jobb köridő, mivel az első gumik elfogytak az utolsó kanyarokra. Emiatt mindössze 6 századdal autózott jobb időt Péreznél a 26 éves pilóta.

Verstappen ugyanakkor nem akarja elbízni magát, mivel a suzukai aszfalt egyedisége és a tapadási viszonyok még okozhatnak holnap meglepetéseket.

,,Elég szoros volt a vége. Összességében ez a pálya nagyon érzékeny a gumik tekintetében. Az aszfalt rendkívül agresszív, így nem mindig sikerül a határon autózni. A legfontosabb ma az volt, hogy pole pozícióban legyünk. Természetesen mindenki azt szeretné, hogy az összes köre tökéletes legyen, ám ezen a pályán ez nem mindig sikerül. Jó napot zártunk, és jó helyről kezdhetjük meg a holnapi futamot. Ez számít igazán” – nyilatkozta az időmérő után a háromszoros világbajnok.

A Red Bull versenyzője hozzátette, örül annak, hogy csapattárs mellőle indulhat majd vasárnap.

,,Csapatként nagyszerű, hogy az első két helyet megszereztük. Remélhetőleg ezt holnap is hozni tudjuk.”

 

Forrás :