fbpx

Russell kétségbeesetten ordibált a csapattal a balesete után

A Mercedes pilótája, George Russell a versenypálya közepén rekedt, miután az Ausztrál Nagydíj végén balesetet szenvedett.

Az Ausztrál Nagydíjról nem közzétett csapatrádión elhangzott üzenetből kiderült, hogy George Russell bepánikolt, amikor a verseny végén bekövetkezett balesete után a versenypályán ragadt. A Mercedes versenyzője az 58 körös verseny utolsó előtti körében Fernando Alonso Aston Martinját üldözte a hatodik helyért, és az utolsó előtti körre egy másodpercre közelítette meg. A hatos kanyarba érve azonban Russell leszaladt a pályáról és a szalagkorlátnak csapódott, aminek következtében megpördült, W15-öse pedig megbicsaklott a sérült kerekein, az oldalára dőlve, a padlóval a szembejövő forgalom irányába fordulva állt meg.

Egy, az incidens idején nem beadott csapatrádiós üzenetben mutatták be később azt az aggodalmat, amit Russell érzett, miközben ezen bizonytalan helyzetben volt. A brit, aki egyben a Nagydíjversenyzők Szövetségének igazgatója is, ordított:

„Piros zászló! Piros zászló! Piros zászló! A pálya közepén álltam meg. Piros zászló! Piros zászló! Piros! Piros! Piros! Piros! Piros! Középen vagyok! Piros! A kurva életbe!”

Könyörgése ellenére az FIA versenyirányítása úgy döntött, hogy a verseny utolsó körét a virtuális biztonsági autó alatt tudja le, amíg az orvosi autót bevetik, hogy elhozzák Russellt a balesete helyszínéről.

Hivatalos: Alonso brutális büntetést kapott a félelmetes Russell-baleset miatt!

Forrás :