fbpx

Bottas is Sargeant helyére pályázik? Percekig beszélgetett a Williams csapatfőnökével

Valtteri Bottas állítólag 15 perces megbeszélést folytatott a Williams csapatfőnökével, James Vowlesszal, a Williams vendéglátóegységében. A finn versenyzőnek a szezon végén lejár jelenlegi szerződése a Sauber csapattal, amely jelenleg a Stake nevet viseli, de már nagyban arra készülnek, hogy 2026-ban Audivá válik. Eddig pedig nem úgy néz ki, hogy Bottasszzal szerződést hosszabbítana a csapat.

Az egyik Sauber-hely 2025-re már be is telt: Nico Hülkenberget igazolták le. Mellé pedig az egyik elmélet szerint egy top versenyzőt akarnak, Carlos Sainz személyében. Egy másik elmélet szerint mégegy német versenyzőt, aki Mick Schumacher lehetne, míg egy harmadik elképzelés szerint Hülkenberg mellé egy fiatal versenyzőt akarnak, ami mondjuk nem zárja ki a második opciót sem.

A 10-szeres futamgyőztes Bottas 2022-ben csatlakozott a Sauberhez, miután lejárt a szerződése a Mercedesnél. F1-es karrierje azonban épp a Williamsszel indult.

Vowles pénteken a lehetőségeivel kapcsolatban így nyilatkozott: „Körülbelül három lehetőséget nézek a 2025/2026-os évre, ilyen egyszerű. Amikor olyan helyzetben leszünk, hogy beszélhetek róla, ami nem soká lesz, akkor megtesszük.”

A Williamsnél is csak egy kiadó hely van, mivel Alexander Albon helye továbbra is fix. Logan Sargeant pozíciója azonban több, mint bizonytalan.

„Tudjuk, hogy a legmagasabb szinten kell teljesítenünk. Logan kezében van az irányítás azzal kapcsolazban, hogy milyen szinten teljesít. Lehetősége van erre az irányításra. Ezt nem vettem el tőle. De az világos, hogy nekünk is beszélnünk kell másokkal, és ezt is tesszük.”

A Williams helyében te kire cserélnéd Sargeantet?

Forrás :