fbpx

A gyári Ducati versenyzői is részt vettek a Senna emlékére készült csodamotor leleplezésén

A Ducati gyári versenyzői, Pecco Bagnaia és Enea Bastianini is jelen voltak a különleges kiadású Ducati Monster leleplezésén a Forma-1-es paddockban Imolában. Sok más sztárhoz hasonlóan ők is tisztelegtek a Forma-1-es legenda, Ayrton Senna előtt.

A MotoGP világbajnoka, Pecco Bagnaia és csapattársa, Enea Bastianini csütörtökön Imolában vendégeskedett. A Ducati Corse két gyári versenyzője egy különleges eseményre volt hivatalos, ahogyan az ötletgazda Gigi Dall’Igna is.

A Ducati vezérigazgatója, Claudio Domenicali és Davide Tardozzi is jelen volt. Az alkalom a „Ducati Monster Senna Limited Edition” bemutatója volt a Forma-1-es legenda, Ayrton Senna  tiszteletére, amelyet a brazil halálának 30. évfordulója alkalmából mutattak be csütörtökön a négykerekű paddockban. Senna egyike volt a legelső 900 köbcentis Ducati Monster tulajdonosainak. A háromszoros bajnokot, családját és a Ducatit olyan partnerség – és barátság – kötötte össze, amely a Forma-1-ikon tragikus halála után is folytatódott.

Bagnaia és Bastianini a színpadon alaposan szemügyre vették a sárga csodát, és néhány részletet elmagyaráztak nekik. A két MotoGP-hőst különösen vonzotta Senna egyik eredeti sisakja, amelyet egy üvegkockában mutattak be.

A MotoGP korábbi versenyigazgatóját, Paolo Ciabattit, aki 2023 végén átadta helyét Mauro Grassillinek, és most a motokrossz-projektért felel, szintén jelen volt az eseményen. Grassilli volt az egyik szponzor is a Monster különkiadás imolai leleplezésén.

Élénksárga csodajárgánnyal tiszteleg a Ducati a 30 éve elhunyt Ayrton Senna emléke előtt (képek)

Forrás :