fbpx

Frusztrált a jelenlegi helyzete miatt Liam Lawson

Liam Lawson tavaly szenzációsan helyettesítette a sérült Daniel Ricciardot. Az új-zélandi pilóta első pontjait is megszerezte 2023 végén, ám végül ülés nélkül maradt az idei évre.

Lawson jelenleg a Red Bull és a partnercsapat, az RB hivatalos tartalék pilótája, ám állandó versenyzői ülése idén már nincs. Tavaly a japán Superformulában állt rajthoz, és végül hajszálhíján, de lemaradt a bajnoki első helyről.

Sokáig volt esélye, hogy bekerüljön az F1-es mezőnyben, végül a Williams kitartott Logan Sargeant mellett, így kénytelen az idei évet a kispadról végig nézni.

„Nyilván egy ilyen önbizalmat tud adni.” foglalta össze a tavalyi öt futamát. „Minden pilótának, aki ezen a szinten van, elég önbizalommal rendelkezik, ahhoz, hogy a Forma-1-ben legyen. Még a közelébe kerüléshez is kell önbizalom. Az én helyzetem most más, mert mindig arról álmodtam, hogy a Forma-1-ben vezessek. Most már megtapasztaltam milyen. A mostani egy másik perspektíva. Egy kis ízelítőt kaptam belőle. Szóval egyértelmű, hogy ez most frusztrál.”

Ha minden jól megy Lawson szempontjából, akkor csak az idei évet kell kiböjtölnie, hiszen jó eséllyel megkapja majd az RB egyik ülését a 2025-ös évre, a kérdés már csak az, hogy Yuki Tsunoda vagy Daniel Ricciardo helyén. Az első két futam alapján a japán kedvezőbb helyzetben van, de hosszú még az év.

Marko szerint tennie kellene már valamit Ricciardónak, különben jöhet Lawson?

Forrás :