fbpx

Alonso hibája a pályán majdnem a teniszlegenda szeme világába került!

A teniszbajnok Jelena Dokic az Ausztrál Nagydíj pálya melletti nézgelődése közben szenvedett szemsérülést, miután Fernando Alonso autója kavicsot söpört fel.

Dokic a Mercedes-AMG Lounge-ban nézte a pénteki Forma-1-es szabadedzést a melbourne-i Albert Parkban, amikor Alonso szélesre vette a kanyart és letért a pályáról. Az autója által felvert kavics és törmelék egy része egyenesen a teniszlegenda jobb szemébe repült, így a versenyen dolgozó mentősök segítségére szorult. Dokic az Instagramján ennyit posztolt:

„Amikor elmész egy F1-es hétvégére az Ausztrál Nagydíjra, és egy pályáról letérő autós eset pont előtted történik, szó szerint, és az összes kavicstörmelék egyenesen a szemedbe repül. Fernando Alonso leszaladt a pályáról, és a kőzuhatag, amint azt látod a hátsó kerekekről, egyenesen a jobb szemembe repült. El kellett kezdeni kezeltetnem magam, de minden rendben. Csak véreres és picit sérült lett a szemem, de túl fogom élni.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JELENA DOKIC (@dokic_jelena) által megosztott bejegyzés

Dokic megosztott egy videót arról, ahogy cseppekkel kiöblítik a szemét, miközben nevetett azon, hogy a sminkje esetleg tönkremehet. Így folytatta:

„Minden rendben. Készen állok, hogy tovább nézzem az F1-et. Ja, és megerősíthetem, hogy a smink valahogy megmaradt, és nem jött le. Fantasztikus.”

Mindez már azután történt, hogy Daniel Ricciardo kiesett a nagydíj időmérő edzésének az első szakaszában, a történelem során először, mert túllépte a pályahatárokat. Az ausztrál egy kicentizett utolsó körrel jutott be a Q2-be, mielőtt a stewardok törölték azt az időt, mert úgy ítélték meg, hogy Ricciardo az 5-ös kanyarban túllépte a pálya határait. A törölt köridő Ricciardót a top 10-be juttatta volna, ami elég lett volna a továbbjutáshoz.

Nincs egérút a Ferrarinak, most is Verstappen a pole-ban

Forrás :