fbpx

Schumacher a Ferrari helyett majdnem Räikkönen helyére igazolt

19 éve ezen a napon derült ki, hogy 2000-es éveket Michael Schumacher a Ferrari helyett kis híján a McLarennél töltötte.

Schumacher 2000-től zsinórban 5 bajnoki címet nyert a Ferrarival. Pedig még épp e sikersorozat előtt majdnem a rivális csapathoz szerződött. Erről a McLarenakkori csapatfőnöke, Ron Dennis számolt be 2005 február 18-án.

„Megvolt a lehetőségünk, de nem éltünk vele” – mondta Dennis.

„Öt évvel ezelőtt Monte-Carlóban találkoztunk, és voltak megbeszéléseink. A probléma az, hogy amikor azt mondod valakinek, hogy ‘szeretnénk, ha nálunk vezetnél’, akkor a csapatnak olyan helyzetben kell lennie, hogy teljesíteni tudja ezt az elkötelezettséget. A csapat akkoriban nem volt abban a helyzetben, hogy ezt megtegye. Mindketten elmentünk, átgondoltuk a dolgot, és közösen úgy döntöttünk, hogy nem teszünk ajánlatot Michaelnek. Szóval nem a pénzről volt szó.”

Az oka annak, hogy végül nem történt megállapodás, feltehetően az, hogy a McLaren nem akart megválni sem Mika Häkkinentől, sem David Coulthardtól. Így nem volt hely az akkor még „csak” kétszeres világbajnok németnek.

Häkkinen még 2001-ben is a wokingiak versenyzője volt, majd visszavonult, jobban mondva hivatalosan csak „szünetre” ment – mely azóta is tart, most már nyilvánvaló, hogy végleg. Helyére pedig 2002-ben honfitársa, Kimi Räikkönen érkezett. Amennyiben 2001-re a McLaren leigazolta volna Schumachert, könnyen lehet, hogy Räikkönennek nem lett volna lehetősége egyhamar versenyképes csapathoz kerülnie a Saubertől.

Michael Schumacher ex-sógornőjét furcsa ok miatt tették ki a „Celeb vagyok…” német változatából