fbpx

Vowles tovább építi Williams örökségét, ám azt nem tudja mi az AlphaTauri új neve

Sir Frank Williams 2021 novemberében hosszas betegség után elhunyt, miután 2020-ban eladta a csapatot a Dorilton Capitalnak, és lemondott a csapatfőnöki posztról.

Helyére Simon Roberts, Jost Capito és végül James Vowles került a posztra. A Mercedes korábbi stratégiai főnöke 2023 januárjában vette át az irányítást, és első teljes szezonjában a hetedik helyre vezette a csapatot. 2017 óta ez volt a Williams legjobb eredménye.

Vowles nagy szerepet játszott a Williams grove-i létesítményeinek és felszereléseinek modernizálásában, mivel a csapat az elmúlt években a beruházások hiánya miatt jócskán lemaradt a riválisoktól.

A csapat 2004 óta mindössze egyetlen nagydíjat nyert – Pastor Maldonado aratott meglepő győzelmet a 2012-es Spanyol Nagydíjon.

Vowles eltökélt szándéka, hogy visszavezesse a csapatot az élmezőnybe. Nem akarja azonban figyelmen kívül hagyni a Williams jelentős F1-es múltját. Így a 2024-es autó az új festésbe ágyazva a Williams eredeti logóját viseli.

„Minden bizonnyal ez az egyik legnagyobb márka a motorsportban és az Egyesült Királyságban is, és egyáltalán nem vágyom arra, hogy megváltoztassam, mert óriási jelentőséggel bír” – idézte Vowles-t a RacingNews365.

„Frank és az ő öröksége továbbra is bennünk él, és ezt most már a festésen is látni fogják, finoman beágyazva látni fogják a nyilát, és Silverstone-ban is látni fogják.”

„Tényleg azt akartam, hogy az ő jelzése az autón ezt tükrözze. Nem azért vagyok itt, hogy helyettesítsem őt, hanem azért, hogy továbbvigyem a Williams hatalmas örökségét.”

„Az élményközpontban körbesétálhatod az összes autót 1977-től kezdve, tehát közel 50 évnyi autót, amelyek között sok bajnok van. Bolond lenne, aki megszabadulna ettől.”

„Ez még mindig megteremti azt a márkát, ami ma is itt van, és ez az egyik erősségünk minden mással szemben. Még mindig nem tudom, mi az AlphaTauri új neve” – tette hozzá Vowles.

„Korábban egy F1 Bizottsági ülésen voltam, és megemlítették. Ez a probléma része, nincs öröksége, nincs súlya a fejemben.”

„Az örökséget a bajnokságok, a növekedés, és az adja, hogy a világ óriási része követ és hisz benned.”

„A Williams óriási jelentőséggel bír számomra. Ez az első csapat, amelyet igazán követtem, és ezt szeretném megtartani, mert ez az erősségem, nem pedig a gyengeségem.”

Idén sem váltott a Williams a rajongók kedvenc Gulf festésére

Forrás :