fbpx

Hamilton úgy „helyre lesz téve” a Ferrarinál, mint Schumacher a Mercedesnél?

Lewis Hamilton hétszeres világbajnokként érkezik majd a Ferrarihoz 2025-ben – ha csak nem okoz idén nagy meglepetést a Mercedesszel.

De figyelmeztették, hogy Charles Leclerc azt teheti majd vele a Ferrarinál, amit Nico Rosberg tett Michael Schumacherrel a Mercedesnél.

A svájci autóversenyzőből lett szakértő, Marc Surer úgy véli, hogy Leclerc komoly kihívást jelenthet majd Hamiltonnak.

„Leclerc nagy problémát jelent [Hamilton] számára, mert Leclerc gyorsabb lesz. Bármi más meglepne engem” – mondta Surer a Formel1.de YouTube-csatornáján.

„Kicsit emlékeztet engem Michael Schumacher helyzetére a Mercedeshez való visszatérése idején. Egy bizonyos Nico Rosberg a helyére tette őt.”

„És Lewis Hamilton is ugyanígy érezhet.”

Úgy véli, Hamilton „nagy kockázatot” vállal azzal, hogy a Ferrarihoz igazol. Mindeközben ezen tények ismeretében a Mercedes nehéz 2024-es szezon előtt áll.

„A Mercedesnek most már teljes mértékben Russellre kell támaszkodnia” – állította Surer.

„De nem tehetik meg, mert nem adhatnak egy hétszeres világbajnoknak másodosztályú anyagot. Ez azt jelenti, hogy mindkettőjüket egyformán kell kezelniük.”

„Ez persze megnehezíti a Mercedes dolgát, mert Max Verstappen ellen csak akkor van esélyük, ha az egyikre összpontosítanak.”

Surer azonban nem gondolja azt, hogy Hamilton anyagi okokból igazolt át a Ferrarihoz, annak ellenére, hogy a hírek szerint egy 400 millió dollárt meghaladó üzletről van szó.

„Szerintem csak a versenyző Lewis Hamilton az, aki most ezt akarja. Nem hiszem, hogy a pénz játszotta volna a döntő szerepet” – mondta Surer.

Újabb olasz ex-vezető kételkedik: Hamilton sem garancia a sikerre

Forrás :