fbpx

Sainz már meglátogatott egy F1-es csapatot, meglepő lenne, ha ott kötne ki

Carlos Sainz a tavalyi szezon vége óta egy esetleges váltás miatt járt a Williamsnél, állítja a BBC.

A találkozójuk óta azonban kiderült, hogy a Ferrarinál 2025-ben Lewis Hamilton váltja őt. Sainz látta, ahogy csapattársa, Charles Leclerc egy vaskos új szerződést írt alá, és tárgyalásokat folytatott a Ferrarival a saját szerződésének meghosszabbításáról, amely eredetileg idén járt le. Az ő tárgyalásai megszakadtak a bombaként robbant hírrel, miszerint a Ferrari inkább Hamiltont fogadná, és Leclerc-kel alkotna egy párost jövőre. Sainz szabadon igazolhatóvá válik, és más versenyülést kell keresnie, a Williams valószínűleg pedig még mindig a sorban áll.

A Williams Alex Albonját több alakulat is nagyra tartja az F1-en belül, de a Ferrari (akik köztudottan rajongtak érte) ajtaja most nyilvánvalóan bezárult. Tehát az, hogy a Williams megpróbálja-e szerződtetni Sainzot, Logan Sargeanttól függhet, illetve attól, hogy az ő szerződésének lejártával, tervezik-e a további alkalmazásást.

A Williams az elmúlt idényben igen tiszteletreméltó lépést tett előre, amikor a konstruktőri bajnokságban a hetedik helyen végeztek. James Vowles, korábbi Mercedes-főnök lett a csapatfőnökük, és a jövő fényesnek tűnik. Az a felvetés, hogy Sainz a Williams főhadiszállásán volt, merész felfedezés, és azt jelzi, hogy a csapatot életképes célpontnak tekintik az élmezőnyhöz közelebb szokott versenyzők is.

Sainz volt az egyetlen nem Red Bull-versenyző, aki tavaly Forma-1-es nagydíjat nyert. Az Audi is érdeklődik Sainz iránt, de 2026-ig Sauber néven maradnak, amikor a német gyártóóriás hivatalosan is belép majd az F1-be. A Red Bull is szóba jöhet Sainznál, ha lemondanak Sergio Perezről, és úgy döntenek, hogy Max Verstappen mellé ültetik.

A McLaren már nem opció, miután Lando Norris új szerződéssel kötelezte el magát.

Videón, ahogy Sainz és Leclerc betörnek egy sörfőzdébe!

Forrás :