fbpx

Egy hónap múlva rajtol az F1-es szezon, de figyelem: szombaton!

Épp négy hét múlva, március 2-án rajtol majd a 2024-es Forma-1-es szezon, szombaton!

Az idei szezon elején, két versenyhétvége erejéig – majd a vége felé egy alkalommal – szakít a sport azzal a szokásával, hogy a verseny napja rendszerint vasárnap. Bahreinben, Szaúd-Arábiában és Las Vegasban szombaton fog elrajtolni a mezőny.

Az első két esetben, Bahreinben és Szaúd-Arábiában ez a Ramadán szent hónap kezdetével függ össze, ugyanis 2024. március 9-én, szombaton, a dzsiddai futam napján, napnyugtakor kezdődik. Ez azt is szükségessé teszi, hogy az egy héttel korábbi bahreini futamot is szombatra tegyék át, hiszen ha a nyitófutamot vasárnap tartanák, akkor a mezőnynek egy nappal kevesebb ideje lenne Szaúd-Arábiába utazni.

Novemberben a Las Vegas-i Nagydíjat szintén szombaton rendezik majd. Ennek más oka az európai közönség és az időeltolódás.

„Megtaláltuk a megoldást, hogy az európai rajongók egy csésze kávé mellett nézhessék a versenyt reggel hatkor vagy hétkor, ahogyan ez az Egyesült Államokban az európai futamokon történik” – mondta Renee Wilm, a Las Vegas GP vezérigazgatója.

Addig is, íme a szezonnyitó menetrendje!

Február 29. csütörtök
12:30 Első szabadedzés
16:00 Második szabadedzés
Március 1. péntek
13:30 Harmadik szabadedzés
17:00 Kvalifikáció
Március 2. szombat
16:00 Verseny

 

Bár az F1 még mindig Hamiltonra és a Ferrarira figyel, addig a Haas bemutatta a festését!

Forrás :