fbpx

Hivatalos: Hamilton és Russell is szerződést hosszabbítottak a Mercedesszel, évekre!

Lewis Hamilton miután új szerződést írt alá a Mercedesnél, minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája rekordot jelentő hét világbajnoki címével és a sportág legtöbb győzelmével, oldalán George Russell-lel 2025-ig marad a Mercedesnél, és az F1-ben.

Miután hónapok óta folytak a jövőjével kapcsolatos találgatások, amelyek között szerepelt, hogy a Ferrarihoz való átigazolással is kapcsolatba hozták, Hamilton elkötelezte magát egy olyan szerződés mellett, amely meghosszabbítja versenyzői kapcsolatát a Mercedesszel. A 38 éves pilóta jelenleg a negyedik helyen áll a 2023-as versenyzői tabellán. 183 ponttal van lemaradva a száguldó bajnokságot vezető Max Verstappen után.

A Mercedes hivatalosan is megerősítette, hogy Hamilton csapattársa, George Russell 2025 végéig marad az istállóval.

Hamilton így fogalmazott, amikor a Mercedes a hétvégi Olasz Nagydíj előtt bejelentette a hosszabbítást:

„Minden nap arról álmodunk, hogy a legjobbak legyünk, és az elmúlt évtizedet együtt ennek a célnak szenteltük alá. A csúcsra kerülni nem megy egyik napról a másikra vagy rövid időn belül, ehhez elkötelezettség, kemény munka és odaadás kell. Megtiszteltetés volt, hogy beírhattuk magunkat a történelemkönyvekbe ezzel az elképesztő csapattal.”

Miután Hamilton 2007-ben a McLarennél kezdte Forma-1-es pályafutását, a 2013-as szezon kezdetén a Mercedeshez igazolt. Azóta a száguldó cirkusz történetének legsikeresebb versenyző-csapat kombinációjává váltak. A brit hét világbajnoki címéből hatot a Mercedesszel nyert. Az Ezüstnyilak pedig 2014 és 2021 között nyolc egymást követő konstruktőri világbajnoki címet szereztek. Hamilton rekordot jelentő 103 F1-es győzelméből 82-t a Mercedesnél szerzett, és 78 pole pozíciót is elért a csapattal.

Lewis hosszabbításával tovább folytatja azon törekvését, hogy megszerezze azon kevés F1-es rekordok egyikét, amelyeket nem ő tart tisztán: a világbajnoki győzelmekét.

Jelenleg Michael Schumacherrel holtversenyben hét elsőségnél tart, miután a 2021-es bajnoki címet az utolsó pillanatban elragadták a markából. Ezután a Mercedes nem tudta sikeresen átvenni az F1 új technikai szabályait, így 2022-ben és idén is kiesett a világbajnoki címért folyó versenyből. A 2022-es szezon volt Hamilton F1-es pályafutása alatt az első, amikor nem tudott futamgyőzelmet aratni – legutóbb a 2021-es év utolsó előtti futamán, a Szaúd-Arábiai Nagydíjon aratott győzelmet. Így folytatta ezért:

„Soha nem voltunk még ennyire kiéhezve a győzelemre. Minden sikerünkből, de minden kudarcunkból is tanultunk. Továbbra is üldözzük az álmainkat, továbbra is küzdünk, bármilyen kihívásról legyen is szó, és újra nyerni fogunk. Hálás vagyok az alakulatnak, akik a pályán és azon kívül is támogattak. A történetünknek még nincs vége, eltökéltük, hogy együtt még többet fogunk elérni, és addig nem állunk le, amíg ez nem sikerül.”

Elkaszálhatják-e Brad Pitt és Hamilton F1-es filmjét?

Forrás :