fbpx

Szabályalkotó ember távozik a Forma-1-től

A Forma-1 technikai vezetője, Pat Symonds hét év után távozik posztjáról – tudta meg a Motorsport.com.

Symonds 2017 óta egy olyan csapat tagjaként dolgozott, amely a nagydíjversenyzés technikai szabályait alakította.

Közreműködött a 2022-es új F1-es szabályok kialakításában, valamint részt vett a 2026-ra érkező teljesen új autók követelményeinek megalkotásában is.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, a motorsport.com úgy tudja, hogy az F1 munkatársai hétfőn értesültek a hírről, mi szerint Symonds azonnali hatállyal távozik a szervezettől és megkezdi pihenőjét. (Ami az ilyen pozíciók esetében kötelező, mielőtt más F1-es csapathoz igazolna. Így elkerülhető, hogy korábbi pozíciójából aktuális információkkal előnyhöz juttassa új munkaadóját.)

Egyelőre nem tudni, hogy Symonds mit tervez a továbbiakban, de mivel közeledik 71. születésnapja, elképzelhető, hogy visszavonul és nem vállal több munkát a Forma-1 berkein belül.

Néhány évvel ezelőtt, miután a 2022-es szabályokat véglegesítették volna, Symonds már tervezte, hogy visszavonul, de végül úgy döntött, hogy folytatja.

Symonds hosszú karriert tudhat maga mögött, hiszen F1-es pályafutását még a Tolemannál kezdte, majd a Benettonnál folytatja.

Miután a 2008-as Szingapúri Nagydíj botránya után elhagyta a Renault csapatot, a Virginnél és a Williamsnél is megfordult, mielőtt az F1 munkatársa lett.

Embed from Getty Images

Forrás :