fbpx

Leclerc cáfolja, hogy egyeztetne Toto Wolffal

Charles Leclerc újabb utalást tett arra, hogy továbbra is a vörösben látja a jövőjét.

A Ferrari, de különösen a monacói pilóta gyenge hétvégét zárt Zandvoortban, a pletykák közepette pedig azt beszélik, hogy jelenleg nem igazán folytatna 2024 utáni szerződéstárgyalásokat a csapatával. A 25 éves versenyző azonban a La Repubblica napilapnak nyilatkozva tagadta, hogy tárgyalt volna a Mercedes Toto Wolffal:

„Semmi valódi vagy komoly nem volt, soha. Szeretem a Ferrarit, hiszek benne, ahogy az első nap, és amíg ez így van, ott leszek.”

Az 1979-es világbajnok Jody Scheckter az Österreichnek elmondta, hogy szimpatizál Leclerc-kel, mint a Ferrari de facto vezető pilótájával, mivel a híres olasz csapat úgy tűnik, hogy újra válságban van:

„Még az én időmben is évekkel korábban volt utoljára Ferrari-világbajnok. Ezek a hullámvölgyek egyszerűen a Ferrari részei, és az ok az olasz mentalitásban is benne van, ahol nem a következetesség, hanem az érzelmek a legfontosabbak.”

Leclerc azonban elmondta, hogy bár a Ferrarinál gyakran nehéz idők járnak, az álma, hogy Kimi Räikkönen óta ő legyen az első világbajnok a vörösben, még mindig él:

„Tudom, hogy jelenleg nincs meg az autóm ahhoz, hogy Maxszel harcoljak, de nincsenek kétségeim afelől, hogy az utam jó. Ha majd visszatekintek a pályafutásomra, amikor abbahagyom, feltehetően nem bánok majd semmit, és nem lesz lelkiismeret-furdalásom sem. Elégedett vagyok a Ferrarinál.”

Mindez annak ellenére mondja, hogy Verstappen egy Red Bull volánjánál a Ferrari hazai pályájára, Monzába tart a hétvégén, ahol esélye van arra, hogy megszerezze a rekordot jelentő tizedik egymást követő futamgyőzelmét. Ezért így folytatja:

„Maxhoz hasonlítom-e magam? Igen is, és nem is, de soha nem cserélnék vele. Minden alkalommal, amikor lecsukom a sisakrostélyomat, csak a győzelemre gondolok. De nyerni ebben a szezonban nem lesz könnyű. Annyi minden lenne, amin javítani kell. Stabilitásra van szükségünk, a legfontosabb az, hogy megelőzzük a konstruktőri bajnokság második helyéért küzdő csapatokat. Aztán a Red Bull a következő célpont.”

A legtöbb Forma-1-es szakértő úgy véli, hogy a gyakran látható és hallható frusztrációja ellenére Leclerc tényleg jól érzi magát a Ferrarinál – különösen azóta, hogy Mattia Binottót idén Frederic Vasseur váltotta a csapatfőnöki székben:

„Egyetértek minden tervével. Neki más munkamódszerei vannak, mint Mattia-nak. Érdekes most látni mindkettejük nézőpontját, és megérteni, hogy pár dolgot észre sem vettél ennyi éven keresztül. Közvetlen a kapcsolatom Frederic-kel. Nyíltan kommunikál velem, anélkül, hogy emberek állnának közbe, ami segít nekem, versenyzőként.”

Leclerc semmit se írt még alá, nem is tárgyaltak a szerződéséről

Forrás :