fbpx

A MotoGP-rajongó Hamilton majd’ kicsattan a közös versenyhétvége ötletétől

Amióta a MotoGP jogait birtokló Dorna is a Liberty Media kezébe került, a spekulációk csak úgy szaporodnak: Lehetnek-e közös versenyhétvégék a két sorozat számára? Lewis Hamilton, a Mercedes pilótája támogatná ezen elképzeléseket.

Amennyiben zöld utat kap az ötlet, a Forma-1 és a MotoGP a jövőben azonos marketing-ernyő alatt versenyezhet. Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője nagyon örülne, ha a MotoGP és a Forma-1 közös futamhétvégéket rendezne.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok így vélekedik: „Epikus lenne, ha mindkét sorozatot ugyanazon a hétvégén rendezhetnénk meg. A Liberty nagyszerű munkát végzett a Forma-1-gyel, az értéke felfelé ível. Úgyhogy szerintem a MotoGP-vel is ugyanez történne. Imádom a MotoGP-t, szóval szerintem izgalmas lenne.”

Hamilton 2019-ben még versenygépet is cserélt Valentino Rossival. Hamilton motoron, Rossi Forma-1-es versenyautóban próbálta ki magát Valenciában. A Dorna többségi részesedésének a Liberty Media általi átvételét még a versenyhatóságoknak is jóvá kell hagyniuk. Ha zöld utat adnak, a felvásárlás még ebben az évben lezárulhat. A stratégiai kiigazításokra tehát legkorábban 2025-ben kerülhet sor.

A Liberty-hatás különösen az USA-ban érezhető. Az austini Circuit of the Americas 2019 és 2023 között 268 ezerről 432 ezerre növelte a nagydíj nézőszámát. Az USA-ban a tévénézők száma is az egekbe szökött.

A Forma-1 ezt a fellendülést elsősorban a Netflix „Drive to Survive” című sorozatának köszönheti, de a sikeres közösségi média stratégiának is. A két sorozat közös versenyhétvégéi tökéletesen illeszkednének a marketingkoncepcióba.

Senki többet harmadszor, hivatalosan is Liberty Mediáé a MotoGP

Forrás :