fbpx

A BMW sztárját Rossihoz és Márquezhez hasonlítják, csak nehogy baj legyen belőle

Toprak Razgatlioglu megmutatta, mit lehet kihozni a BMW M1000RR-ből a Superbike-világbajnokságban. Minden érdeklődés a törökre irányul – aminek negatív hatásai is lehetnek.

Két győzelmével és egy harmadik helyezésével Toprak Razgatlioglu volt a legeredményesebb versenyző a Superbike-világbajnokság európai nyitóversenyén, március végén Barcelonában. Ő szerezte meg az első BMW-s győzelmet egy főfutamon 2013 ősze óta, amikor Chaz Davies diadalmaskodott a Nürburgringen.

„Három dobogós helyezés a BMW-nek, ráadásul ezen a pályán. Még nem vagyunk 100 százalékosak, de minden versenyhétvégén haladunk előre.”

Razgatlioglu megmutatja, hogy mi mindenre képes a BMW M1000RR-rel. A német gyártó mérnökei isszák a török szavait, és igyekeznek minden kívánságának eleget tenni.

„A BMW tanulhat tőle a motorkerékpár további fejlesztése során” – mondja Jürgen Röder, a Bonovo csapat tulajdonosa, amelynél Scott Redding és Garrett Gerloff versenyez.

„Most már csak arra kell vigyázni, hogy ne legyen olyan hatás, mint Marc Márquez és a Honda esetében, hogy minden Toprakra van szabva, és csak ő ülhet a motorra. Ha ő elmegy, a dolgok visszazuhannak a mélypontra, és a többiek a 10. hely körül vagy még hátrébb fognak szerepelni. Nem lehet mindent egy az egyben megvalósítani, amit ő mond, mert Garrett, Scott és Michael van der Mark másképp motorozik. A BMW számára az lesz a trükk, hogy úgy állítson be egy motorkerékpárt, hogy mindenki a saját vezetési stílusa szerint tudjon rajta motorozni.”

„A Yamahával olyan dolgokat tudott csinálni, amit a BMW-vel még nem, de viszonylag biztos vagyok benne, hogy 2025-ben már a világbajnoki címért fog versenyezni. Ez zseniális a BMW márka számára, és ez az a szint, amihez a többieket mérni kell. Nem mondja ki, de tudja, hogy ő a legjobb. Ettől sokkal nyugodtabb lesz a többiekkel való bánásmódot illetően. Ő egy kivételes versenyző, ahogy Rossi is az volt, és Marc Márquez is az.”

Razgatlioglu világbajnoki címe a BMW-vel egyenes út lenne a MotoGP-be

Forrás :