fbpx

Nehéz döntést hozott meg Michael Schumacher felesége, Corinna

Elárverezik a hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher személyes óragyűjteményét. Erről döntött a családja.

Schumacher állapota továbbra is szigorúan őrzött titok, mióta 2013 decemberében egy síbalesetben súlyos fejsérülést szenvedett.

Több mint tíz évvel az életét megváltoztató baleset után felesége, Corinna érzelmes döntést hozott, mi szerint eladja Schumacher néhány személyes tárgyát, ami milliókat hozhat a családnak, így segítséget jelent férje ápolásában.

A brit Christie’s aukciósház szerint nyolc órát bocsátanak árverésre május 13-án Svájcban.

A két legjelentősebb darab a család közeli barátja és a Ferrari korábbi főnöke, Jean Todt egyedi készítésű ajándékai, amelyek a német bajnoki győzelmeit jelzik.

„A Christie’s őszinte köszönetét fejezi ki a Schumacher családnak a belénk vetett bizalmukért és azért, hogy a világ más szenvedélyes gyűjtőivel is meg akarják osztani ezeket az óraművészeti remekműveket” – közölte az aukciósház.

„Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk ezeket az ikonikus és egyedi időmérőket, amelyek az egyik legünnepeltebb Forma-1-es legenda tulajdonát képezik. Kivételes pillanat ez, az órák és az F1 rajongói számára egyaránt.”

A legdrágább darab egy egyedi FP Journe Vagabondage 1 modell, amely Todt karácsonyi ajándéka volt Schumacher 2004-es, hetedik világbajnoki címének megünneplésére. Várhatóan 1,7 millió és 3,4 millió dollár közötti összeget ér majd.

Az órán a Ferrari emblémája, Schumacher sisakjának mintája, a hét bajnoki címét jelképező szimbólumok és egy gravírozott üzenet található: „Xmas 2004 – Jean Todt barátomnak, Michael Schumachernek”.

Todt 2003-as karácsonyi ajándéka, egy személyre szabott Audemars Piguet Royal Oak óra szintén árverésre kerül, becsült eladási ára 255 000 és 425 000 dollár között van.

Az órán a Ferrari emblémája és Schumacher sisakjának dizájnja is szerepel, az 1-es szám és a hat csillag mellett, amelyek a pilóta hat bajnoki címét jelképezik.

A kínálatban szerepel még öt, 2004-es FP Journe limitált szériás óra is, amelyeket külön-külön értékesítenek, és amelyek összértéke 1,8 és 3 millió dollár között lehet.

Az utolsó eladásra kínált óra egy „történelmileg fontos, rendkívül ritka és rendkívül vonzó” 14 karátos arany Rolex Daytona, amelyet Schumachernek ajándékozott Willi Weber, egykori menedzsere. A becslések szerint 425 000 és 850 000 dollár közötti áron kelhet el.

Michael Schumacher ex-sógornőjét furcsa ok miatt tették ki a „Celeb vagyok…” német változatából

Forrás :