fbpx

Szerzői jogok

motorsportol.hu weboldaon elérhető tartalom a Motorsportol.hu („kiadó”, vagy „weboldal”) szellemi tulajdona. Azzal, hogy a felhasználó megnyitja a www.motorsportol.hu bármely oldalát, elfogadja az alábbi feltételeket:

A weboldalunkon felhasznált hírek és fotók szerzői jogvédelem alatt állnak, tilos azokat akár eredeti, akár módosított formában bármilyen médiumban a szerző engedélye nélkül közölni.  A weboldalon található tartalmak átkattintható hiperhivatkozással más honlapon szabadon elhelyezhetők.

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény rendelkezései értelmében az egyéni felhasználó a weboldal tartalmának egyes részeiről – kizárólag magáncélból, vagy nem kereskedelmi céllal – másolatot készíthet (mentheti, kinyomtathatja), ha az semmilyen módon nem eredményez jövedelemszerzést. Azonban ebben az esetben sem jogosult a weboldal így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, kereskedelmi forgalomba hozatalára.A weboldalról értesüléseket átvenni egyértelmű hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és a weboldalra utaló egyértelmű, átkattintható hiperhivatkozást minden közlésnél feltünteti.

A weboldal szerzői/fotósai által létrehozott saját tartalmak engedély és hivatkozás nélküli felhasználása esetén az alábbi díjazás illeti meg a kiadót:
Átemelt cikk, cikkrészlet: 50 000 Ft/cikk
Fotó: 40 000 Ft/darab

A weboldalon található, külső forrásból származó fotók (pl. F1-es csapatoktól származók) sem szabadon felhasználhatók, azok használata kizárólag szerkesztői felhasználásra engedélyezett!

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket vonhat maga után a 2012. évi C. törvény XXXVII. FEJEZET 385. § értelmében.

Tartalom átvétele és/vagy együttműködés kérés esetén írjon nekünk az info (kukac) motorsportol.hu email címre.
A szerzői jogról a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának (SZTNH) weboldalán tájékozódhat.