fbpx

Súlyos következményekkel járt Márquez pénteki bukása, de nem a csonttörés aggasztja a legjobban

A Ducati sztárja, Marc Márquez a MotoGP pénteki edzésein két bukást is szenvedett a Sachsenringen, az egyik 190 km/órás sebességnél elég heves volt. A spanyol a hétvége hátralévő részében sérülésekkel küszködve indulhat.

Öt perccel a péntek délelőtti első szabadedzés vége előtt Marc Márquez megcsúszott az 1-es kanyarban. Bár a szervizúton keresztül vissza tudta vinni Ducatiját a Gresini bokszba, a világbajnokság harmadik helyezettje számára véget ért a gyakorlás.

A péntek délután történt bukás sokkal rosszabb volt. Márquez alig nyolc perc elteltével először a Ralf Waldmannról elnevezett 11-es kanyarban veszítette el a motor elejét, majd egy borzalmas highside következtében 190 kilométer/órás sebességgel katapultált le a GP23-asról. A nyolcszoros világbajnok keményen az aszfaltra csapódott, de később visszatért a pályára, hogy egyenesen a kvalifikáció második szakaszába kerüljön.

Korán befejezte az edzést, és a versenypálya orvosi központjába ment. Az utolsó negyedórában a 13. helyre szorult vissza, így szombaton a Q1-ben kell majd rajthoz állnia. Kezdetben a jobb alkarján lévő súlyos zúzódásokról volt szó, de péntek este friss hírek érkeztek Márquez egészségi állapotáról: Eltört az ujja, valamint megzúzódott a bordája.

„Jól éreztem magam a motoron, de nyilvánvaló, hogy a délutáni bukás nagy hatással volt az első napra a Sachsenringen. Az, hogy eltört az ujjam, nem aggaszt. A bordámon lévő zúzódás az, ami a legjobban zavar, és ami megakadályozott abban, hogy folytassam az edzést. Most itt az ideje, hogy pihenjek. Szombat reggel meglátjuk, milyen lesz a fizikai állapotom.”

Ha Hamilton MotoGP csapatot vesz, akkor Márquez F1-est! Bár pénze az nincs…

Forrás :