fbpx

Martín oktatta a mezőnyt a Sachsenringen, míg Márquez mindössze 3 ezreddel lett 6.

A rajt utáni kisebb visszaesés nem vetette vissza a pole pozícióból induló Jorge Martínt. A spanyol újabb sprintsikert könyvelhetett el, ezúttal a Sachsenringen.

Óriási pozíciócseréket tartogatott a rajt és az első néhány kanyar a MotoGP sprintversenyén a Sachsenringen. Franceco Bagnaia számára jött ki a legjobban a lépés, aki az élre tudott állni a 4. helyről rajtolva, míg a pole pozícióból induló Jorge Martín visszaesett a 3. helyre. Nem kellett sok idő, hogy a spanyol felvegye a ritmust, és néhány kanyart követően maga mögé utasítsa a hétvége meglepetésemberét, Miguel Oliveirát.

Martín lendülete egy pillanatra sem hagyott alább, Bagnaiát is szinte azonnal megelőzte, átvéve ezzel a vezető pozíciót az olasztól. Enea Bastianini szűk fél másodperces hátrányból követte az élen haladó hármast.

https://twitter.com/MotoGP/status/1809574831278469597

Marc Márquez őrületes felzárkózásba kezdett a 13. helyről indulva, 10 körrel a vége előtt Raúl Fernándezzel csatázott elég keményen, hogy további pozíciókat nyerjen. A versenytáv feléhez érkezve Bastianini igyekezett némileg faragni a hátrányából csapattársával szemben. Martín pár tized előnyben körözött az élen Oliveira előtt.

Martín abszolút kontrollálta a tempót az élen, rövid idő alatt sikerült kiépítenie 7 tized előnyt a Trackhouse versenyzőjével szemben. Márquez a 7. helyről próbált felzárkózni, míg Bagnaia fokozatosan kezdett leszakadni Oliveiráról. Bastianini ott volt közben csapattársa nyakán, de láthatóan nem akarta megelőzni őt.

Márqueznek az utolsó körre sikerült felzárkóznia Maverick Viñalesre, ám csatáik következtében Franco Morbidelli el tudott lépni előlük. Az utolsó kanyarra fordulva végül mindössze 3 ezred különbséggel megszerezte a 6. helyet honfitársa előtt a német pálya királya. Martín győzelmét senki sem veszélyeztette, így újabb győzelmet szerzett a Ducatinak.

A sprintfutam végeredménye: