fbpx

Korábbi MotoGP-pilóta helyettesíti a sérült Rinst a Sachsenringen

A hollandiai Assenben rendezett hétvégén Álex Rins csuklósérülést szenvedett. Most már hivatalos: a Yamaha versenyzőjét Remy Gardner helyettesíteni a Sachsenringen megrendezésre kerülő futamokon.

A Yamaha gyári versenyzője, Álex Rins a holland TT rajtjánál egy óriási highside következtében törte el a csuklóját. Annak ellenére, hogy már megműtötték, a sérülés súlyossága miatt a hétvégi Német Nagydíjon való indulás nem jöhet szóba.

A spanyol várhatóan csak Silverstone-ban térhet vissza, ahol korábban már nyert futamot a Suzukival. Remy Gardnernek, az ausztrál 500 köbcentis versenyzőlegenda Wayne Gardner fiának sikerült a 2022-es szezonban fellépni MotoGP királykategóriájába. Miután a Red Bull KTM Ajo csapatával megnyerte a középkategóriás bajnoki címet, Gardner a Hervé Poncharal vezette Tech3 KTM csapatához került. Mindössze egy szezon és öt pontszerző helyezés után végül elváltak útjaik.

Bár Gardner jelenleg csak a második legjobb Yamaha-pilóta a Superbike-világbajnokságban, az előtte álló Andrea Locatelli egyáltalán nem rendelkezik MotoGP-tapasztalattal. Ez a teljesítmény megnyitotta az ajtót Gardner számára MotoGP-paddockba való visszatérésre.

Rins szerint ez a legnagyobb gond most a Yamahával

Forrás :