fbpx

Hivatalos: Aleix Espargaró 2025-től a Honda tesztcsapatát erősíti

Ami már azóta tervben volt, hogy a MotoGP veteránja hivatalosan is bejelentette, hogy visszavonu, mostanra hivatalossá vált: Aleix Espargaró jövőre a Hondához igazol tesztversenyzőként.

A 34 éves katalán az Aprilia gyári versenyzőjeként szerepel utolsó szezonjában. Espargaró 2025-től a Honda Racing Corporation állandó tagja lesz. Stefan Bradl, aki már hét éve tölti be a HRC tesztpilótájának szerepét, továbbra is a pozíciójában marad.

A tapasztalt némettel és a még mindig aktív Espargaróval, akinek a szezon végére több mint 250 MotoGP-indulása lesz, a világ legnagyobb motorgyártója következetesen erősíti sorait. Hogy a spanyol 2025-ben az RC213V nyergében indulni fog-e szabadkártyásként futamokon, egylőre még nem tisztázott.

Espargarót a MotoGP egyik legtehetségesebb pilótájának tartják. A versenyképtelen Aprilia RS-GP-ből is sikerült kitartó munkával győztes motort fejlesztenie. Azzal, hogy a Honda mellett döntött, Espargaró hangsúlyozza azon törekvését, hogy a jelenleg egyértelműen leglassabb MotoGP-motorból versenyképes gépet fejlesszen.

Aleix Espargaró a legutóbbi, asseni futamot kénytelen volt kihagyni, miután a sprintversenyen súlyos bukást szenvedett. A 34 éves versenyző a kéztörés ellenére a hétvégén, Sachsenringen újra rajthoz állhat.

Espargaró tapasztalatai menthetik meg a Hondát a teljes megsemmisüléstől

Forrás :