fbpx

Bradl a hazai futama előtt áradozott Acostáról, de a Rossival folytatott párharc sem merült feledésbe

A Honda tesztpilótája, Stefan Bradl szabadkártyával indul a hétvégén megrendezésre kerülő sachsenringi fordulón. A hazaiak kedvence egy emlékezetes párharcot is felidézett, melyet Valentino Rossival vívott.

Stefan Bradl számára a múlt héten sem volt nyoma a pihenésnek. A bajor két napot a valenciai Ricardo Tormo pályán, ahol tesztelt. Majd csütörtök este a 34 éves versenyző Spanyolországból Assenbe sietett, hogy az osztrák ServusTV szakértőjeként közvetítse a holland futamokat.

A Moto2 2011-es világbajnoka azonban ismét hazai földön van, ugyanis a hétvégén ismét nyeregbe száll Sachsenringen: „A Ring hangulata igazán nagyszerű. Minden eddiginél jobban fogom élvezni a futamokat. Ez egy nagyon különleges helyzet számomra, mert szabadkártyával indulok, és én vagyok az egyetlen német, aki a MotoGP-ben versenyez. Ez mindenképpen az év csúcspontja lesz számomra.”

Bradl legutóbb 2022-ben versenyzett Sachsenringen és a 16. helyen végzett.

„A 125 köbcentis géposztályban dobogóra álltam, a Moto2-ben is. De a személyes kedvencem a 2012-es MotoGP-futam volt, ahol a végsőkig küzdöttem Valentino Rossival, sőt, meg is vertem őt. Akkor az ötödik helyen végeztem, miután az utolsó körben megelőztem őt. Ez egy klassz emlék számomra.”

Bradl természetesen ejtett néhány szót a MotoGP újoncáról, Pedro Acostáról is: „A sepangi téli teszteken mögötte haladtam. Már akkor azt gondoltam: ‘hűha’! Ahogy a kanyarokba beleteszi a motort, nagyon élvezi a motorozást. Ugyanezt tette a versenyeken is. Természetesen lesz néhány mélypont. De Acosta egy laza srác, gondtalanul motorozik, és bírja a nyomást.”

Acostának rohamosan fogy az ideje, ennyi maradt a rekorddöntéshez

Forrás :