fbpx

Bagnaia rajt-cél győzelmet aratott a pole-ból, Márquez nullázott

Nem is alakulhatott volna jobban a szombat Francesco Bagnaia számára, hiszen a pole pozíció megszerzése után az olasz győzelemre tudta váltani az első rajtkockát, míg Marc Márquez mindössze egy kört tudott befejezni.

Francesco Bagnaia hosszú idő után először kezdhetett MotoGP-futamot a pole pozícióból. A világbajnoki címvédő remekül tudta kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen nagyszerűen kapta el a rajtot, és azonnal a mezőny élére állt.

Bagnaia mögé Jorge Martín, valamint Álex Márquez zárkózott fel. Bátyjának azonban mindössze egyetlen körig tartott az asseni sprintfutam, mivel az első szektorban, mintha kihúzták volna a Gresini Ducati alól a szőnyeget, úgy esett el a spanyol a 2-es kanyarban.

Bagnaiának sikerült fél másodpercnyi előnyt kiépítenie az élen Martínnal szemben, és a spanyol mögött is jelentős lemaradásban érkeztek az üldözők. Luca Marininek sem alakult túl fényesen a futam, mivel egy elfüstölt motorblokk miatt lénytelen volt feladni a versenyt. Eközben számos pilóta neve mellett jelent meg a pályaelhagyásra vonatkozó figyelmeztetés.

A gyári Ducati versenyzője tovább fokozta a tempót az élen, már egy másodpercnél is nagyobbra hízott a különbség közte, és a mögötte érkező Martín között. A spanyol is némileg fellélegezhetett, hiszen mögötte szintén egy másodperces hátránnyal érkezett Maverick Viñales. Álex Rins számára azonban szintén idejekorán véget ért a futam.

Az utolsó körre fordulva Bagnaia előnye elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy Martín ne érhesse utol. A futam drámája viszont még váratott magára az utolsó kanyarokig, amikor is Aleix Espargaró hatalmat esett. A spanyolnak nem ez volt az első óriási bukása a hétvégén. Bagnaiát végül az élen intette le a kockás zászló.

A futam végeredménye: