fbpx

Martín keményen beszólt a Ducatinak: Végre lesz egy olyan csapatom, ahol megbecsülnek

Jorge Martín az a versenyző, akiről kezdetben úgy tűnt, Francesco Bagnaia csapattársa lehet a Ducatinál. Majd érkezett egy Marc Márquez, és a Pramac pilótájának tervei mentek a levesbe. Ő viszont óriási csavarral vágott vissza.

A tavalyi szezon utolsó fordulójáig a bajnoki címre esélyes Jorge Martín a pletykák szerint versenyben volt a gyári ülésért, ha megnyeri a bajnokságot, ami nem jött össze. Aztán jött Mugello idén, ahol a spanyol néhány nap leforgása alatt a favoritból a Márquez elleni vereség főszereplőjévé vált. A Ducati döntése miatt frusztrálttá vált Martín világossá tette, hogy olyan csapathoz igazol, ahol úgy érzi, végre megbecsülik.

„Eseménydús hétvége volt Mugellóban. Néhány elképzeléssel, információval érkeztem Mugellóba, ami a hétvége során sokat változott. Amint véget ért a verseny, megértettem, hogy talán nem volt ennyire egyértelmű a helyzet. Döntést kellett hoznom. Néha az életben a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan várjuk vagy ahogyan szeretnénk. Kicsit frusztráló volt; nem Mugellóban, hanem utána, mert négy év után, amikor megpróbáltam a hivatalos csapathoz kerülni, megértettem, hogy nem én voltam a legjobb opció a Ducati számára. Marc volt az. Megragadtam a legjobb lehetőséget, amit csak tudtam, és azt hiszem, sokkal boldogabb leszek a következő években ott, ahová megyek. Gyári versenyző is leszek. Ez volt az álmom.”

„Olyan csapathoz megyek, ahol tényleg akarnak engem, és ahol 100%-ot fognak nyújtani értem. Ez nagyon fontos. Még hosszú út áll előttem ebben a szezonban, és még mindig a Ducati versenyzője vagyok. Profi akarok lenni, és a lehető legjobban akarom befejezni ezt az évet.”

Aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy Martín milyen bánásmódban részesülhet a Ducatitól, különösen most, hogy hivatalossá vált, hogy szezon végén elhagyja a gyártót. A Ducati azonban megerősítette, hogy a spanyol teljes támogatást fog kapni.

„Nem félek ettől. Magabiztos vagyok, a magam részéről profi versenyző vagyok, és a Ducati fizet. Egyelőre Valenciáig a Ducati az otthonom. A 100%-omat fogom nyújtani a győzelemért. Bízom benne, hogy nem lesz semmi probléma, és tisztességes körülmények között tudok majd harcolni Bagnaiával, valamint Márquezzel.”

A Ducati arra nem méltatta Martínt, hogy felvegye neki a telefont

Forrás :