fbpx

A BMW-nek elege lett a spekulációkból: Razgatlioglu marad és kész

A BMW egyértelművé tette, hogy a Toprak Razgatliogluval kötött szerződése 2025-re is érvényes, így a török a következő szezonban is náluk versenyez a Superbike-világbajnokságban.

Toprak Razgatlioglu MotoGP-be való átigazolása körüli pletykák ismét szárnyra kaptak az utóbbi időben. Ahogyan az a teória is, hogy a Honda érdeklődik iránta.

Joan Mir úgy néz ki, hogy mégis marad a Hondánál, ami befolyásolhatja Razgatlioglu csatlakozását a japán márkához, azonban ez nem állítja meg a spekulációkat. Razgatlioglu, aki jelenleg vezeti a Superbike-világbajnokság tabelláját, szenzációs teljesítményt nyújt első szezonjában a BMW-nél.

A Ducati hazai pályáján, Misanóban elért bravúros teljesítménnyel 21 pontos előnyre tett szert a pontversenyben. Mivel a jövőben a MotoGP-be való bekerülés lehetőségei egyre halványulnak, Razgatlioglu számára talán most van a legjobb esély arra, hogy csatlakozzon a kétkerekű versenyzés csúcskategóriájához. A török szupersztárnak azonban a következő szezon végéig szóló szerződése van a BMW-vel, és ezt meg is erősítették.

A BMW közleménye így hangzik: „Örülünk Toprak jelenlegi sikereinek. Meglévő szerződésünk van az idei és a következő szezonra, és nem akarunk hallani semmiféle spekulációról.”

Egy kiskapu, amit azért érdemes megemlíteni, hogy a Superbike versenyzőinek általában lehetőségük van arra, hogy felrúgják szerződésüket a MotoGP-be kerülésért, különösen, ha egy gyári versenyzőről van szó. A BMW azonban nem erősítette meg, hogy ez vonatkozik-e Razgatlioglura.

Évek óta erre várunk: A MotoGP-porondjára érkezhet végre Toprak Razgatlioglu

Forrás :