fbpx

A másik fajtól származó Quartararo puhánynak nevezte Ricciardót

Daniel Ricciardo ragaszkodik ahhoz, hogy a MotoGP-pilóták „egy másik fajt képviselnek”, miután meghallotta, hogyan épült fel Fabio Quartararo a sérüléséből.

Az F1-es pilóta, Daniel Ricciardo tavaly szeptemberben találkozott barátjával, a Yamaha MotoGP versenyzőjével, Fabio Quartararóval, miután megműtötték korábban eltört kezét. Hogy mi volt Quartararo reakciója? Megragadta Ricciardo kezét és kicsavarta, hogy bebizonyítsa, a sérülés nem volt leküzdhetetlen.

Quartararo a Fox Sports Australiának nyilatkozott: „Megműtötték, és csak a kézközépcsontja tört el, de úgy viselkedett, mintha teljesen leblokkolt volna a válla. Azt mondtam neki, hogy ‘mozgasd a kezed, hogy minél hamarabb készen állj a visszatérésre’, ezért meg kellett ragadnom, és rávenni, hogy használja. Annyira röhögött!”

Ricciardo így emlékszik vissza: „Úgy kibaszott velem aznap este, hogy nem tudtam mozgatni a kezemet a vacsoránál. Majd azt mondta, a következő hétvégén már versenyezhetek. Nem hiszem, hogy teljesen tisztában volt vele, milyen súlyos a törés, de azt éreztette velem, hogy szánalmas vagyok. Úgy vélte, hogy úgy tartom a kezem, mintha az egész karom eltört volna. Egyfolytában szívatott.”

„Komolyan, a motoros srácok egyszerűen mások. Mintha egy másik fajtól származnának. A mentalitásuk, a fájdalomtűrő képességük stb.”

Quartararo így reagált: „Igaz, hogy jobban hozzászoktunk az ujjtörésekhez vagy más dolgokhoz. De ő egy hónapig olyan volt, mint egy kisbaba, félt használni a kezét. Nem minden Forma-1-es versenyző puhány, de szerintem ő az!”

Ricciardo és Quartararo egyébként 2019-ben kötöttek barátságot.

Márquez és Ricciardo együtt szelte a habokat Barcelonában

Forrás :