fbpx

Razgatlioglu nevetséges büntetést kapott: Ha ennyibe kerül egy stoppie, minden hétvégén kifizetem

Toprak Razgatlioglu a misanói Superbike-találkozó harmadik futamán úgy ünnepelt, hogy a célvonalon első keréken gurulva haladt át. A stewardok ezért megbüntették.

Toprak Razgatlioglu pole pozíciójával és három győzelmével a BMW eddigi legsikeresebb hétvégéjét zárta a Superbike-világbajnokságban Misanóban. Lenyűgöző volt, ahogy a 28 éves versenyző ellopta a show-t.

Az a stoppie, amellyel a török a második futamban célba ért, szintén lenyűgöző volt. Razgatlioglu először 2021-ben, a Magny-Cours-i első futamon ünnepelhetett így győzelmet, akkor még egy Yamahával.

A FIM stewardjai rossz szemmel nézték az ünneplés ezen formáját, és beidézték a háromszoros győztest. Ott átadtak neki egy levelet, amelyben 500 eurós pénzbüntetést szabtak ki a BMW versenyzőjére.  A török dacosan reagált.

„Drága egy stoppie, de nem érdekel. Ez nem változtat semmin, továbbra is fogok ilyeneket csinálni. Legfeljebb nem a célvonal előtt, hanem utána. Három győzelem után ez egy ajándék volt a versenyszervezőktől. Kifizetem az 500 eurót. Ha egy stoppie ennyibe kerül, akkor minden hétvégén megismétlem – persze ez csak vicc volt.”

Lehet, hogy a büntetés összhangban van a szabálykönyvvel, de attól még groteszk. A wheelie-t sem büntetik, pedig az már több balesetet is okozott. Ráadásul Razgatlioglu több másodperces előnnyel vezetett, és egyetlen más versenyző sem került veszélybe.

Évek óta erre várunk: A MotoGP-porondjára érkezhet végre Toprak Razgatlioglu

Forrás :