fbpx

Acostának rohamosan fogy az ideje, ennyi maradt a rekorddöntéshez

A Red Bull GASGAS újoncának, Pedro Acostának két futamhétvégéje maradt arra, hogy megdöntse honfitársa, Marc Márquez rekordját. A világbajnokság ötödik helyezettje intenzíven készül Assenre.

A MotoGP-világbajnokság hétvégén a legendás holland TT-n, Assenben gurul újra a pályára. Pedro Acosta a világbajnokság ötödik helyezettjeként érkezik a helyszínre. A 20 éves spanyol már 101 pontot gyűjtött debütáló szezonjában, és már dobogós helyezésekkel is büszkélkedhet.

Máris tele van lendülettel. „Végre újra verseny. A szünet jó kikapcsolódásra és edzésre, de nagyon hiányzik a versenyzés. Szóval már nagyon várom Assent.”

Acosta a 2023-as Holland GP-n Jake Dixon és Ai Ogura mögött a harmadik helyen végzett a Moto2-es géposztályban. Amiről Acosta nem beszél, legalábbis hivatalosan, az az a lehetőség, hogy a MotoGP- világbajnokság történetének legfiatalabb győztese legyen. A „mazarróni cápának” erre még két versenyhétvégényi ideje van.

Acosta május 25-én ünnepelte 20. születésnapját. „Keményen edzettem, és a szünetben is készültem ezekre a versenyekre. Assen is egy olyan pálya, amit szeretek – gyönyörű, és látványos hangulatot kínál. Meglátjuk, hogyan érezzük magunkat pénteken, és hogyan alakul onnan a hétvége. Apránként egyre jobban alkalmazkodom a motorhoz. Ez az állandóságon is látszik, különösen szombatonként.”

Áradoznak Acostáról versenytársai, ezúttal Quartararo szólalt meg

Forrás :