fbpx

Hivatalos: Marco Bezzecchi lesz Martín csapattársa a gyári Apriliánál

Marco Bezzecchi hivatalosan is elhagyja a VR46 Ducati csapatot. A népszerű olasz 2025-től Jorge Martín mellett egy Aprilia RS-GP-t fog vezetni gyári versenyzőként.

Amit már a napokban emlegettek, mostanra véglegesítették. A Ducati versenyzője, Marco Bezzecchi a következő szezontól az Aprilia gyári csapatához igazol. Az Aprilia RS-GP versenyzőjeként az olasz a világbajnokság jelenlegi éllovasa, Jorge Martín csapattársa lesz, aki szintén új szerzemény. A 25 éves versenyző hétfőn írta alá a legalább két évre szóló szerződését.

Azonban hét MotoGP-hétvége után Bezzecchi csak a tizenegyedik helyen áll a világbajnokságban. Ennél rosszabb helyen csak a Pramac versenyzője, Franky Morbidelli áll Ducati-pilótaként.

Ennek ellenére az Aprilia hisz a MotoGP-legenda Valentino Rossi akadémiájáról származó népszerű olaszban. Viszonylag fiatal pályafutása során a sportág topligájában már három győzelmet, kilenc dobogós helyezést és négy első helyet szerzett a rajtrácson.

Massimo Rivola hivatalosan is köszöntötte az újonnan szerződtetett pilótát: „Üdvözöljük a fedélzeten az egyik legjobb olasz tehetséget, aki az alsóbb kategóriákban való debütálása óta, és különösen tavaly a MotoGP-ben bizonyított kiemelkedő teljesítményekkel, sőt fölényes győzelmekkel. Alig várjuk őt. Egy olasz motor és egy olasz versenyző különösen izgalmas duó, de még izgalmasabb az a kombináció, amelyet Jorge Martínnal alkothatunk.”

Marco Bezzecchi szerződtetésével az Aprilia Racing csapathoz, az összes gyári versenyzői pozíciót betöltötték az európai gyártóknál.

Bezzecchi gyári ülésre pályázik, hibát követett el azzal, hogy a VR46-nál maradt

Forrás :