fbpx

A döntés, ami megváltoztathatta volna a MotoGP történelmét

Dani Pedrosa elmondta Jorge Lorenzónak, hogy 2017-ben majdnem ő ült a helyére a Yamahánál.

A régi riválisok egy boxringben ültek a spanyol televízióban, és egymást faggatták ádáz rivalizálásukról. Egy részlet derült ki egy hat évvel ezelőtti, elfeledett, majdnem megtörtént versenyzőváltásról.

„Nagyon közel voltam ahhoz, hogy 2017-ben a Yamahához szerződjek” – idézte Pedrosát a Marca.

Lorenzónak azt mondta: „Amikor elhagytad a Yamahát és a Ducatihoz mentél. Volt egy olyan opció, hogy Maverick Viñalest vagy engem választanak. És mivel én voltam a riválisod, mindig is a te motorodon akartam ülni, a kvalitásai miatt, látni akartam magam rajta. Az az idő volt az, amikor a legközelebb álltam ehhez.”

2016 végére Lorenzo három MotoGP-bajnoki címet nyert, mindháromszor a Yamahával. Miután 2016-ban a bajnok Marc Márquez és Valentino Rossi mögött a harmadik helyen végzett a bajnoki tabellán, Lorenzo távozott, és végül a Ducatihoz igazolt. Úgy tűnt, megüresedik a Yamaha, amikor a nem tudja szerződtetni Viñalest.

Pedrosa majdnem átigazolása a Hondától a Yamahához megváltoztathatta volna a MotoGP történetét. A spanyol karrierje hátralévő részében gyári versenyzőként maradt a Hondánál, és minden idők legsikeresebb MotoGP-pilótájaként vonult vissza bajnoki cím nélkül.

Megvan a Lorenzo-Pedrosa összecsapás időpontja, már nem kell sokat várni

Forrás :