fbpx

Érik a balhé Olaszországban Marc Márquez szerződtetése miatt

Az a sebesség, amellyel Marc Márquez megállapodása a Ducatival létrejött, ellentétben áll Valentino Rossi utolsó MotoGP-s szerződésével.

Valentino Rossi hónapokig dolgozott azon, hogy véglegesítse 2021-es szerződését a Yamaha Petronas csapatával, miután elhagyta a gyári alakulatot. Márquez és a Ducati azonban úgy tűnt, néhány nap alatt megegyeztek.

A Ducati vezérigazgatóját, Claudio Domenicalit arról kérdezték, hogy nehéz volt-e tárgyalni Márquez kétéves szerződésének kialakításáról.

„Igazság szerint minden elég simán ment. Világos, hogy még sok olyan részlet van, amiről most nincs is értelme beszélni, és nincs is értelme felsorolni. De a Ducati, Márquez stábjával együtt, ebben is gyors volt. Nem voltak különösebb nehézségek.”

A katalán versenyző csatlakozása, akinek a Rossival való rivalizálása a MotoGP legendáriumába tartozik, nagy port kavarhat a Ducati hazájában, Olaszországban.

„Ő egy nagy bajnok, és mint minden nagy bajnokot, ahogy Gigi Dall’Igna is mondta, őt is szeretik és nem szeretik. Vannak, akik tudatják velünk, hogy nem is dönthettünk jobban. És olyanok is, akik viszont az ellenkezőjét állítják. Döntést kellett hozni, és meg vagyunk győződve arról, hogy a lehető legjobbat hoztuk a Ducati számára, és hogy egyre versenyképesebbek legyünk.”

A Ducati Márquez választása miatt veszítette el Martínt és a jelenlegi gyári versenyzőt, Enea Bastianinit. Martín az Apriliához, Bastianini pedig a Tech3 KTM-hez kerül.

„A búcsú egy olyan szó, amit nem szeretek. Ne nevezzük annak. Sajnos a sportban, a mi sportágunkban döntéseket kell hozni, és nem mindig lehet együtt haladni előre. Ha rajtam múlna, tucatnyi és tucatnyi Desmosedicit küldenék a pályára, hogy megmaradjon az összes olyan versenyző, aki megfordult nálunk, és akikkel különleges kapcsolat alakult ki. De nem lehet.”

A Ducati szerződése egyértelmű volt, de Márquez köszönte szépen, nem kért belőle

Forrás :