fbpx

Márquez és Ricciardo együtt szelte a habokat Barcelonában

A hétvégi Spanyol Nagydíj előtt az Alinghi Red Bull Racinghez két motorsport-ikon, a nyolcszoros nagydíjgyőztes Daniel Ricciardo és a nyolcszoros MotoGP-bajnok Marc Márquez csatlakozott.

A kerekeket vitorlákra cserélve Daniel Ricciardo és Marc Márquez a barcelonai tengerparton vívott barátságos versenyt, és élvezték az adrenalint a 90 km/h-s sebesség mellett.

Mindkét hajó gyorsan elrajtolt, de végül az ausztrál pilóta került fölénybe, és hazai pályán legyőzte a katalán MotoGP-bajnokot. Márquez összehasonlította a motorsportban szerzett tapasztalatait:

„A sebesség teljesen más. Talán kilométer per órában mérve lassabb, de jobban érezhető. De aztán láttam, hogy Daniel hajója mellettünk suhan, és rájöttem, hogy én is pont ugyanezt teszem.”

„Ahogyan ezeknek a hajóknak a szerkezetük fel van építve, az nagyon hasonlít a Formula-1-es autók pilótafülkéjére” – nyilatkozta Ricciardo. „Szuper érzékenyek a szélre, így az aerodinamikában is van némi átfedés. Nagyon hasonlít ahhoz, amit mi csinálunk, apró mozdulatokkal, és mindenhez nagyfokú finomságra van szükség.”

Bár Ricciardo számára ez egy kisebb téttel bíró verseny volt a vasárnap esedékes Spanyol Nagydíj előtt, a Red Bull-os kollégájával való barátságos versengés tökéletes felkészülés lehet.

„Soha nem tudod, mire számíthatsz, amikor ilyesmit tapasztalsz, de nagyon jól éreztem magam. Az is nagyszerű volt, hogy Márquezzel együtt csinálhattuk, hogy együtt tölthettünk egy kis időt. A szelet is érzed, ahogy mi is – és Marc is a motorján -, de hacsak nem vizes a verseny, akkor nem igazán érjük annyira ezt. Szóval időnként nekimész egy hullámnak, és elborít a víz.”

Márquez is megtalálta a maga párhuzamát: „Számomra a leglenyűgözőbb dolog a hajóban szükséges koordináció. A legnagyobb kérdés, amit feltettem magamnak, hogy hogyan tanulják meg és értik meg, hogy mit kell tenniük. Mert szuper nehéz volt érezni, hogy mi történik a csónakban, mert amint suhansz, minden simán megy.”

„Szuper precíznek kell lenned. A motorsportban, ha hibázol, akkor bukás a vége. De itt, egy versenyen úgy képzelem, hogy ha egy kis hibát követsz el, nagyon gyorsan csökken a sebességed, és aztán sok időbe telik, mire újra eléred azt.”

Márquez a KTM-es pletykákról: Világosan megmondtam, hogy nem

Forrás :