fbpx

Évek óta erre várunk: A MotoGP-porondjára érkezhet végre Toprak Razgatlioglu

Toprak Razgatlioglunak 2025 végéig szóló szerződése van a Superbike-világbajnokságra. A színfalak mögött azonban nagy a fennforgás, ugyanis a török már a következő szezonban a MotoGP-ben akar versenyezni!

Toprak Razgatlioglu és a BMW M1000RR kombinációja jobban működik, mint azt még a legmerészebb optimisták is várták. A 27 éves versenyző az év első tizenkét futamának felét megnyerte, legutóbb mindhármat egy hétvégén, Misanóban. Kilenc dobogós helyezéssel és 179 ponttal a világbajnokságot vezető Toprak előnye 21 pont legközelebbi riválisával, a Superbike-újonc Nicolo Bulegával szemben.

Razgatlioglu 2023 májusában kétéves, 2025 végéig szóló szerződést írt alá a BMW-vel, és múlt hétfőn a német gyártó megerősítette, hogy a ROKiT gyári csapat jövőre is Toprakból és Michael van der Markból áll majd.

A színfalak mögött azonban most nagy a mozgás.

„A dolgok nagyon, nagyon, nagyon jól mennek a BMW-vel, ez a fejezet egy másik szintre emel minket” – mondta Razgatlioglu menedzsere, Kenan Sofuoglu.

„Toprak iránt nagy az érdeklődés a MotoGP-paddockban, már a jövő évre vonatkozóan is. Kétéves szerződésünk van a BMW-vel, de én már tájékoztattam a BMW-t, hogy az év végén szeretnénk elhagyni a Superbike-világbajnokságot és a MotoGP-be váltani. Elmagyaráztam nekik, hogy ez Toprak kívánsága.”

„A BMW-vel az volt a célunk, hogy ebben a két szezonban megnyerjük a világbajnokságot. De már most nagyon jól mennek a dolgok, Toprak teljesítménye kiemelkedő. Ezt a pillanatot szeretné kihasználni, hogy váltani tudjon. Ezt mondtam a BMW-nek is. De még nem tudjuk pontosan, hogyan fog ez működni, meg kell állapodnunk a BMW-vel. Ez a jövőről is szól, mindannyian tudjuk, hogy a BMW be akar szállni a MotoGP-világbajnokságba. Ha mindenki egyetért Toprak kívánságával, akkor megpróbálom ezt valóra váltani.”

A 2025-ös MotoGP-világbajnokságban még van néhány szabad hely: Nemcsak a szatellit csapatokban, hanem a Yamaha, a Honda és az Aprilia gyári csapataiban is.

Óriási fölénnyel, mesterhármassal zárt Razgatlioglu a BMW-vel Misanóban

Forrás :