fbpx

Sem Aprilia, sem visszavonulás – hosszabbíthatott a Hondával Joan Mir

A Honda sokáig kimaradt a 2025-ös átigazolási hajszából. Most azonban minden jel arra utal, hogy a gyárnak sikerült 2026 végéig bebiztosítania a Joan Mirt.

A 2020-as világbajnok neve is többször felmerült a MotoGP átigazolási körhintájában. A jelenlegi rajtrács tíz másik versenyzőjéhez hasonlóan a spanyolnak sincs még fix szerződése 2024 utánra. Ez azonban hamarosan megváltozhat.

Az olasz média szerint Joan Mir a szerződéshosszabbítás küszöbén áll jelenlegi munkaadójával, a Hondával. Mir állítólag már kézzelfogható megállapodást kötött a HRC-vel további két évre, mint gyári versenyző. Bár a Honda menedzsere, Alberto Puig azt mondta, hogy a HRC jelenleg nem folytat tárgyalásokat a versenyzőkkel, Mir most állítólag konkrét ajánlatot kapott 2026 végéig.

Ez egyben véget vetne a mallorcai visszavonulásával kapcsolatos találgatásoknak is. Mir többször is hangsúlyozta, hogy továbbra is aktív maradni szeretne a királykategóriában egy versenyképes motorral.

Joan Mirt az Apriliával is hírba hozták. Davide Brivio, akivel megnyerte a 2020-as bajnoki címet, és aki jelenleg az Aprilia vezetője, viszont soha nem beszélt nyilvánosan az átigazolásról. Ugyanakkor az sem titok, hogy az Aprilia szeretne egy olaszt második gyári versenyzőnek. Mir valószínűleg elvesztette a versenyt Marco Bezzecchivel szemben.

A felgyorsított tesztelési és fejlesztési program ellenére a 26 éves versenyző a legjobb Honda-pilótaként a 18. helyen áll a tabellán.

Mir: Ha elhagyom a Hondát, azzal elismerem, hogy kudarcot vallottam

Forrás :