fbpx

A Ducati szerződése egyértelmű volt, de Márquez köszönte szépen, nem kért belőle

Marc Márquez elmondta, hogy miért nem fogadta el a Ducati eredeti szerződési záradékát.

Marc Márquez jövőre a Gresinitől a gyári Ducati csapathoz kerül. A Pramac versenyzője, Jorge Martín pedig a 2025-ös MotoGP-versenyzői felállásban az Aprilia színeiben szerepel majd. A Ducati azonban eredetileg Martínnak ajánlotta fel az áhított gyári ülést. De ez egy szerződéses záradékkal járt: ha Márquez megnyeri az idei bajnokságot, akkor automatikusan a gyári csapathoz kerül.

Martín elfogadta ezeket a feltételeket, Márquez azonban nem. Hogy miért?

„Egyszerű. Az egyik ok, és a legfontosabb, hogy ha a pályán kell kiérdemelned, akkor ugyanazokkal a fegyverekkel kell rendelkezned. És most ezek nincsenek meg.”

Martín, valamint a címvédő Pecco Bagnaia és Enea Bastianini legújabb specifikációjú gépekkel rendelkezik.

„De ez nem mentség. Megmutatom, hogy versenyképes tudok lenni. A másik dolog az, hogy nagyon világosan megmondtam, hogy nem fogok egyik szatellitcsapattól a másikig váltani. És a harmadik pont, a sportolóknak nemcsak sportszerződésük van, hanem vannak szponzorok, akik egész pályafutásom alatt követtek.”

Az idei bajnoki küzdelem (amelyet jelenleg Martín vezet) hátralévő része most azzal a mellékszállal fog játszódni, hogy Martin az Apriliához, Márquez pedig a gyári Ducati csapathoz kerül 2025-ben.

Márquez a KTM-es pletykákról: Világosan megmondtam, hogy nem

Forrás :