fbpx

Rea: Nagyon nehéz időszakon megyek keresztül és a csapat nem tud segíteni

Jonathan Rea nemhogy fejlődne, de úgy tűnik, megrekedt a Yamaha YZF-R1-hez való alkalmazkodásban. Az északírnek ismét felejthető hétvégéje volt Misanóban, ahol a szombat és vasárnap megrendezett három futamból csak nyolc pontot tudott szerezni.

Jonathan Rea misanói hétvégéje a Superpole-tól kezdve bonyolódott, ahol a csalódást keltő 15. helyen végzett. Az első futamon a Yamaha versenyzője csúnya balesetet szenvedett Misano leggyorsabb szakaszán, több mint 200 km/h sebességnél. Az eset következtében néhány horzsolást és zúzódást szenvedett, ami nem akadályozta meg abban, hogy vasárnap visszatérjen.

„Nagyon gyors bukás volt. Köszönettel tartozom a védőfelszerelésem gyártóinak, az Alpinestars-nak és az Arainak. Nekik köszönhetem, hogy itt ülök. 212 km/órás sebességgel buktam. Már az is nagyon fájdalmas volt, ha kezet fogtam valakivel.”

Rea nem sok meggyőződéssel vágott neki a vasárnapi két futamnak. Az elsőben a Yamaha versenyzője a hétvége legjobb eredményét, egy nyolcadik helyet ért el, majd nem sokkal később, a második futamban a tizedik helyen intette le a kockás zászló. 27 másodperccel lemaradva a győztes Toprak Razgatlioglu mögött.

„Csak be akartam fejezni a versenyt, hogy legyen egy alapom, amiből fejlődhetek. A motorba vetett bizalmam jelenleg nagyon alacsony. Nem érzem jól magam a motoron. Nem haladok előre. Ezért kell mindent a nulláról kezdenünk.”

„Próbálom nem hagyni, hogy az eredmények túlságosan lehangoljanak. Nem vagyok elég jó, 27 másodperccel lemaradni a győztes mögött túl sok. A csapatom nyilván nem tud ebben segíteni. Nagyon nehéz időszakon megyek keresztül. Nem arról van szó, hogy nem próbálkozunk. Mindent megpróbálunk, de egyszerűen nem tudjuk összerakni, hogy mire van szükségem. Ez frusztráló számomra.”

Óriási fölénnyel, mesterhármassal zárt Razgatlioglu a BMW-vel Misanóban

Forrás :