fbpx

MotoGP-bajnoknak készült a 9 éves tehetség, de sajnos már az égi pályákon küzd a győzelemért

Az argentin motoros világ gyászba borult. Lorenzo Somaschini, egy nagyon fiatal, mindössze 9 éves versenyző, június 18-án, kedden kora reggel meghalt. Annak a balesetnek a következtében, amelyet múlt pénteken szenvedett el a SuperBike Brasil, azaz brazil nemzeti bajnokság Junior Cup kategóriájának első szabadedzésén.

A baleset az Interlagos Circuit Pinheirinho kanyarjának kijáratánál történt, ahol a SuperBike Brasil negyedik fordulóját rendezték a múlt hétvégén. A „Lolito” becenévre hallgató fiatal tehetség elvesztette uralmát 160 köbcentis Hondája felett, és súlyos fejsérülést szenvedett.

Miután stabilizálták az állapotát, a Rosarióból származó fiatal versenyzőt a pálya orvosi központjába szállították, onnan pedig a Pedreira Kórházba, ahol nagyon súlyos állapotban vették fel. Kényes állapota miatt az orvosok június 15-én, szombaton a kora reggeli órákban egy második átszállítást szerveztek. Ezúttal a São Pauló-i Albert Einstein Kórházba, egy magán egészségügyi központba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SuperBike Brasil (@superbikebrasil) által megosztott bejegyzés

48 órával a felvétele után a SuperBike Brasil szervezői hivatalos közleményben jelentették be Lorenzo Somaschini halálát:

„A SuperBike Brasil nagy szomorúsággal és sajnálattal jelenti be Lorenzo Somaschini versenyző halálát hétfőn (06. 17-én) 19 óra 43 perckor. A Rosarióban született argentin a São Pauló-i Albert Einstein kórházban intenzív orvosi ellátás alatt állt, de sajnos nem élte túl. A SuperBike Brasil teljes csapata őszinte részvétét fejezi ki Lorenzo családjának és barátainak.”

A 2014. július 17-én Rosarióban született Lorenzo Somaschini hároméves korában kezdett el motorozni, amikor édesapjától megkapta első minimotorját. Hétéves korában belépett Diego Pierluigi motorosiskolájába, ahol egészen a várva várt debütálásáig.

Két hónappal később „Lolito” az első Argentínán kívüli versenyével nézett szembe, a SuperBike Brasil negyedik fordulójában, amelyet Interlagosban rendeztek meg. A legalacsonyabb kategóriában, a Junior Kupában indult, ahol a 8 és 18 év közötti versenyzők 15 lóerős Honda 160 Titan motorokkal versenyeznek.

Sajnos álmainak az első szabadedzésen vége szakadt, egy baleset, amely végül véget vetett a fiatal argentin versenyző életének, aki MotoGP-bajnok akart lenni, mint példaképe, Jorge Lorenzo. Aki előtt a 99-es rajtszám viselésével tisztelgett.

Elhunyt az első amerikai 500-as győztes, aki kora legnagyobbjait is képes volt maga mögé utasítani

Forrás :