fbpx

Mir: Ha elhagyom a Hondát, azzal elismerem, hogy kudarcot vallottam

Joan Mir számára még mindig kilátástalan a helyzet. Jövője bizonytalan, csak annyit tud, hogy a következő döntés a jövőről rendkívül fontos. „Ha elhagyom a Hondát, akkor elismerem, hogy kudarcot vallottam.”

A Honda versenyzője, Joan Mir a 2023-as szezont a 22. helyen zárta, jelenleg 13 ponttal a 18. A csapata válságban van, és évek óta nem szállított top eredményeket. Mir lassan kifut az időből. Egyértelmű számára, hogy a következő döntése kulcsfontosságú lesz.

„Remekül érzem magam. Szeretném így folytatni és túljutni a helyzeten. Keményen dolgozom a csapattal, hogy minél hamarabb kilábaljunk a helyzetből. Tudom, hogy 100%-ot nyújtok, és biztos vagyok benne, hogy egy jobb csomaggal még többet tudok nyújtani. Ez az, amire szükségem van ahhoz, hogy jobb eredményt érjek el.”

„A Honda sok embert lecserélt, és meg kell adnunk nekik az esélyt, hogy jó motort építsenek. De versenyzőként nagyon nehéz helyzetben vagyok. Megérteni, hogy a Honda mikor lesz újra versenyképes, ez a legfontosabb. Versenyzőként nincs sok időm hátra, szóval egy kicsit önzőnek is kell lennem. Azonban ha elhagyom a Hondát, azzal elismerem, hogy kudarcot vallottam ezzel a projekttel, és ezt természetesen nem akarom. De nem várhatok örökké.”

„Nem vagyok olyan értékes a piacon, mint amikor idejöttem. Ha egy-két évig nem produkálsz eredményeket, akkor más lesz a helyzeted. Először újra bizonyítanom kell. Jelenleg nem mondhatom, hogy vannak lehetőségeim, de majd jönnek.”

„Nem tudnám, hova menjek, ha most választhatnék. Biztos akarok lenni abban, hogy a döntésem boldoggá tesz a jövőben. Mint láthatjuk, egyetlen döntés alakíthatja és teljesen megváltoztathatja a következő két évet. Az elmúlt két év nem volt szép, ezért szeretnék biztosra menni.”

Úgy tűnik, a Honda lelkiismeret-furdalás nélkül elengedné Joan Mir kezét

Forrás :