fbpx

Márquez a KTM-es pletykákról: Világosan megmondtam, hogy nem

Marc Márquezt arról faggatták, hogy a KTM opció volt-e, mielőtt aláírta volna új szerződését a Ducatival.

Mielőtt győztesen került ki a gyári ülésért folytatott harcból a Ducainált, a KTM mint pletykált alternatíva leselkedett Marc Márquezre. A spanyolt arról kérdezték, hogy reális volt-e valaha is, hogy Pedro Acosta mellett egy álomcsapatot alakíthatna a KTM színeiben.

„A márkák iránti tiszteletből nem fogok sem B-, sem C-tervet mondani. Világosan megmondtam, hogy az első számú prioritásom a Ducati. Tavaly már volt egy nagy váltásom, és eszemben sem volt még egyet megkísérelni. Abban a csapatban szerettem volna folytatni, ahol most vagyok, vagy gyári ülésre váltani. Ez volt a két lehetőségem, és végül meg tudtam szerezni azt, ami jobban tetszett.”

Márquez azonban nagyon dicsérően nyilatkozott Acostáról, akit a jövő riválisaként tűnhet fel.

„Ismerünk egy Peccót és Martínt, de jön egy Pedro Acosta és robbant. Jelenleg még hiányzik belőle a tapasztalat, hogy minden helyzetet kontrolláljon. De ahogy megérkezett, rögtön olyan dolgokat vitt véghez, amit eddig nem láttunk.”

„Amikor én megérkeztem a MotoGP-be, Valentino Rossit, Jorge Lorenzót, Dani Pedrosát találtam. Pedro azonban minket, és rögtön fel tudta venni velünk a versenyt.”

Lorenzo szerint Márquez fenyegetése megtette a hatását a Ducatinál

Forrás :