fbpx

Óriási fölénnyel, mesterhármassal zárt Razgatlioglu a BMW-vel Misanóban

Toprak Razgatlioglu tényleg komolyan veszi a világbajnoki cím megszerzését a Superbike-világbajnokságban. Erről vasárnap délután is biztosította az ellenfeleket, valamint a szurkolókat. 

A Superpole futam végeredménye nyomán Toprak Razgatlioglu, Nicoló Bulega, valamint Alex Lowes várhatta az első sorból a 21 körös második főfutam rajtját. A török kissé megtorpant a piros lámpák kialvása után, így a Ducati pilótája állt az élre. Álvaro Bautista remek rajtott vett, és már Razgatlioglu mögött tűnt fel. Bulega az élen meglehetősen nagy előnyre tett szert pár kanyar alatt, viszont BMW-s riválisa vette át mögötte az üldöző szerepet.

Andrea Iannone ígéretesen kezdte a futamot, ám valami mégis kiveszett az olaszból, mert az első kör után elkezdett visszaesni. Bulega előnye az élen közel másfél másodpercre nőtt, de Razgatlioglu igyekezett ledolgozni a különbséget. Bautista már a 4. helyen haladt, de nem lehetett nyugodt, mivel szorosan mögötte érkezett Andrea Locatelli.

Razgatlioglu megfutotta a verseny leggyorsabb körét, és rövid időn belül fél másodpercet faragott a lemaradásából Bulegával szemben. Dominique Aegerter motorja ezúttal is megadta magát, technikai okok miatt feladni kényszerült a versenyt. Az élen haladó kettős egyre közelebb ért egymáshoz, viszont mögöttük óriási lemaradásban érkezett Lowes. Razgatlioglu 14 körrel a leintés előtt végül felért Bulegára és sikerült megelőznie, majd el is lépett az olasztól.

Razgatliouglu őrületes tempót diktált az élen, 4,2 másodperces előnnyel büszkélkedhetett Bulega előtt. Az olasz szintén légüres térben motorozott, ugyanis Bautista hátránya még az övét is meghaladta. A leintésig a török előnye egyre csak nőtt és nőtt, így egy tökéletes hétvégét zárt egy újabb győzelemmel.

A futam végeredménye: